De Jaarlijkse Zilvermarkt in Antwerpen: unieke markt

Boek je hotels in Antwerpen makkelijk, voordelig en snel, met BoekUwHotel.nl!

Zoals sinds 7 jaar het geval is organiseert het Zilvermuseum Sterckshof in Deurne ( Antwerpen ) ook dit jaar de Zilvermarkt. Deze zilvermarkt is werkelijk uniek in Vlaanderen daar deze slechts éénmaal per jaar georganiseerd wordt en enkel en alleen in Antwerpen. Antwerpen mag dus als diamantstad niet zonder trots de juwelen en edele metalen wederom in de kijker zetten. Zilver is de laatste jaren meer en meer geliefd en een kijkje achter de schermen van een zilversmid werpt een andere blik op dit prachtig edelmetaal.

De Zilvermarkt gaat dit jaar door op zondag 1 mei. Zoals voorgaande edities kan je er opnieuw gezellig tussen de kraampjes van antiquairs en edelsmeden kuieren en je ogen te goed doen aan al wat met zilver te maken heeft. Zo vindt je er zeker heel wat zilveren design juwelen maar ook antiek die vervaardigt is uit of met zilver en dus ook de edelsmeden die heel wat kunstige unieke werken en juwelen afleveren.

Wat te doen of te zien op de Zilvermarkt in Antwerpen?

De Zilvermarkt is heel wat meer dan alleen maar een markt. Zo kan je er deelnemen aan zilverpoetsdemonstraties, het aanbod van cursussen edelsmeden doornemen en je krijgt toegang tot de tentoonstelling in het Zilvermuseum Sterckshof ‘Van haarnaald tot schoengesp’. Als je een voorliefde voor zilver hebt is de Zilvermarkt een ideaal startpunt om eens het een en ander op te steken over het hoe, wat en waarom van zilver.

Praktische info Zilvermarkt Antwerpen

Waar: De Franse tuin aangrenzend aan het Zilvermuseum Sterckshof
Wanneer: Zondag 1 mei
Prijs Zilvermarkt (Toegang tot de permanente tentoonstelling is hierbij inbegrepen.
Prijs Zilvermarkt Volwassenen: € 6
Prijs Zilvermarkt -26 jaar: € 1
Gratis voor -12 jarigen.

Koop Zilver van hoogstaande kwaliteit

Op de Zilvermarkt in Antwerpen bieden gespecialiseerde antiekhandelaren en edelsmeden hoogstaand kwaliteitszilver en verzilverd materiaal aan. Dus hou je van antiek dan ben je hier zeker aan het juiste adres en als zilveren hoogstaande design juwelen eerder jouw ding zijn, dan kan je hier alvast originele unieke juwelen vinden handgemaakt door een in zilver gespecialiseerde edelsmid. Werkelijk een kijkje waard!

De Zilvermarkt is een leuke ‘doe, kijk en leer’ uitstap met een uniek aanbod