Bezienswaardigheden in Barcelona

Bezienswaardigheden in Barcelona: superstad!

Boek je hotels in Barcelona kosteloos en snel met BoekUwHotel.nl!

Het hoeft eigenlijk niet meer gezegd: Barcelona is een stad met ontelbare toeristische, culturele en gastronomische troeven. De schitterende ligging in een baai langs de Middellandse Zee, het heerlijke klimaat, gezellige winkelstraten, wereldvermaarde modernistische architectuur (vooral dan Gaudi!), overheerlijke tapas en sangria, een spetterend nachtleven,… Een tocht langs de vaak unieke bezienswaardigheden in Barcelona laat niemand onberoerd, jong én oud zullen zich hier van begin tot eind vermaken!

Enkele voorname bezienswaardigheden in Barcelona:

Hieronder laten we je kennismaken met enkele van de aantrekkelijkste bezienswaardigheden in Barcelona. Alle bezienswaardigheden in Barcelona opsommen zou ons te ver leiden, maar hier alvast enkele niet te missen toppers:

Bezienswaardigheden in Barcelona: Barri Gotic

De Barri Gòtic (Barrio Gótico in het Spaans) is hét historisch centrum van de oude stad (Ciutat Vella), het mooiste ook onder de bezienswaardigheden in Barcelona tijdens je weekendje weg. De naam betekent letterlijk Gotische wijk. De wijk loopt van La Rambla tot de Via Laietana, en van de Ronda de Sant Pere tot de Middellandse Zee. In vroegere tijden werd dit stadsdeel omringd door stadsmuren, vandaag vervangen door grote boulevards. Hoewel de naam anders doet vermoeden vind je in de Barri Gotic niet enkel gotische gebouwen, maar ook prachtige bouwwerken in Romaanse stijl. Een must onder de bezienswaardigheden in Barcelona.

Bezienswaardigheden in Barcelona: La Rambla

La Rambla is met voorsprong de beroemdste boulevard in Barcelonan en een van de beroemdste bezienswaardigheden in Barcelona. Eigenlijk veel meer dan een bezienswaardigheid natuurlijk, een citytrip naar Barcelona is gewoon niet compleet zonder een namiddagje flaneren langs deze unieke straat, omzoomd met bomen. De straat biedt heel wat animatie, zowel overdag als ‘s nachts. Je vindt hier voornamelijk souvenirwinkels, marktkraampjes met vogels en bloemen en kunstenaars van alle slag. Op de Rambla vind je ook het beroemde Gran Teatre del Liceu en het Wassenbeeldenmuseum. Het Gran Teatre is een fraai gebouw uit 1847 met hoofdzakelijk opera op het programma, maar ook wel dansvoorstellingen en recitals. Tip bezienswaardigheden in Barcelona: als je een een kleurrijk spektakel wil zien, stap dan de overdekte markt La Boqueria binnen: groenten, fruit, vis en vlees creëren een divers spektakel. De ingang is makkelijk te zien vanop de Rambla. Helemaal aan de andere kant van de Rambla, dichtbij de haven ligt de Plaça Reial, een oase van rust met mooie lantaarnpalen van de hand van de meester zelve: Gaudi.

Bezienswaardigheden in Barcelona: Plaça de Catalunya

Onmogelijk te missen onder de bezienswaardigheden in Barcelona. Hét kloppend hart van Catalonië! Het Plaça de Catalunya is een groot plein dat vaak het decor is van Catalaanse nationale en andere feesten. Ontmoetingsplek voor Catalanen en bezoekers op weekendje Barcelona, met statische gebouwen en een vleugje Gaudi. Je vindt hier ook het warenhuis El Corte Ingles, zowat het beroemdste warenhuis in Barcelona en omstreken. Tip bezienswaardigheden in Barcelona: Vanaf dit plein begint de grote wandelstraat Avinguda del Portal de l’Angel, met heel wat mooie boetieks en schoenwinkels.

Bezienswaardigheden in Barcelona: Sagrada Familia

Dit majestueze, volstrekt unieke bouwwerk is zonder twijfel het meest beroemdste gebouw van Barcelona, en het allerberoemdste onder de bezienswaardigheden in Barcelona, een must dus tijdens je weekendje Barcelona. Op het einde van de 19e eeuw ontwierp Gaudi een kerk met maar liefst 12 torens (evenveel als er apostelen zijn). Na zijn dood werd na een lange onderbreking de werken aan de Sagrada Familia in 1955 terug aangevat. Pas begin jaren ’90 was de zogenaamde ‘gevel van de dood’ afgewerkt, die in vergelijking met de ‘gevel van de geboorte’ een lichte modernisering is van Gaudi’s oorpronkelijke stijl. Tip bezienswaardigheden in Barcelona: breng zeker een bezoekje aan het bijhorende museum (gratis toegang met je toegansticket). Door de nog steeds aan de gang zijnde bouwwerken (nog tot 2030!) is van het interieur misschien nog niet zoveel te merken, toch is een bezoek zeker de moeite waard. Eén van de afgewerkte torens kan je zelfs al beklimmen.

Bezienswaardigheden in Barcelona: Montjuïc

Wie het drukke stadsleven op z’n weekendje Barcelona even wenst te ontvluchten, kan dit zeker doen op Montjuïc, de berg in het zuiden van de stad, met kabelbaan en bijhorend gigantisch stadspark, dé plek voor een picknick. Hier vind je ook het Miro Museum en kun je een lekker hapje eten of drinken (let op: niet goedkoop!) Tip bezienswaardigheden in Barcelona: Breng ook eens een bezoekje aan de Fonteinen van Montjuïc, die sierlijk van kleur en vorm veranderen.

Bezienswaardigheden in Barcelona: Parc Guëll

Op de plek waar vandaag het Parc Guëll ligt, had de mecenas van Gaudi het plan opgevat een villawijk te bouwen, volledig in de stijl van de kunstenaar. Tot een heuse villawijk is het niet gekomen: je kunt tijdens een weekendje Barcelona vandaag de mooie inkom met trap naar een zaal met zuilen bewonderen. Boven is een terras met Gaudi-zitbanken. Een van de meest fascinerende bezienswaardigheden in Barcelona. Parc Guëll ligt net even buiten Barcelona, op een heuvel. Het openbaar vervoer en de ‘Bus Turistic’ stoppen op een kleine 500 meter, waarna je aan een stevige klim begint. Tip bezienswaardigheden in Barcelona: loop ook eens binnen in het ‘Casa Museu Gaudi’, een musuem over zijn leven en werk, tevens ook het huis waar hij zo’n 20 jaar woonde, met meubels van zijn hand.

Bezienswaardigheden in Barcelona: Barceloneta

Niet echt deel van de bezienswaardigheden in Barcelona maar zeker de moeite waard. Wanneer het stadscentrum tijdens je weekendje Barcelona wat te heet wordt, kan het strand van Barcelona, ook wel Barceloneta genaamd, een heerlijk alternatief zijn. De perfecte plek voor wie een weekendje Barcelona wil combineren met een siësta, een heerlijke lunch, een cocktail of om gewoon ‘mensjes’ te kijken. Tip bezienswaardigheden in Barcelona: het water is hier niet overal even schoon, beter niet zwemmen op sommige tijdstippen. Ten zuiden van de stad vind je langere en bredere stranden en is het water wat minder diep, ideaal voor families met (kleinere) kinderen.

Bezienswaardigheden in Barcelona: Nou Camp

Nou Camp, het voetbalstadion van F.C. Barcelona met plaats voor meer dan 100.000 mensen, ligt eveneens dichtbij de Montjuïc. Je kunt hier op je weekendje Barcelona ook het museum over de geschiedenis van deze legendarische voetbalploeg bezoeken. Een van de tofste bezienswaardigheden in Barcelona.

Bezienswaardigheden in Barcelona: Het Aquarium

Van alle bezienswaardigheden in Barcelona, waarschijnlijk het leukste voor de kinderen. Een weekendje Barcelona betekent ook het zeeleven ontdekken. De hoofdattractie in het Aquarium van Barcelona is de gigantische tank met haaien, waar waaghalzen zich zelfs tussen deze ‘lieve beestjes’ kunnen begeven (mits betaling). In totaal zo’n 450 verschillende soorten tropisch gekleurde visjes, zeepaardjes en andere zeedieren. Tip bezienswaardigheden in Barcelona: in de loop van het jaar heel wat wisselende activiteiten in dit aquarium!

No comments yet.
No trackbacks yet.