Barcelona

Stedentrips Barcelona: stad voor iedereen!

Boek je hotels in Barcelona kosteloos en snel met BoekUwHotel.nl!

Een stedentrips Barcelona brengt je in het hart van Catalonië, in een van de rijkste steden van Spanje, een stad die letterlijk bruist van energie. Een bijzonder levendige hoofdstad met prachtige gebouwen en straten, schitterende monumenten, een heerlijk klimaat, een onovertroffen keuken en met jaar na jaar steeds meer en nóg aantrekkelijkere toeristische troeven. Hieronder geven wij u alvast enkele tips voor onvergetelijke stedentrips Barcelona! Zou u de stad graag zelf ontdekken en op stedentrips Barcelona gaan? Surf dan zeker eens naar volgende interessante pagina’s:

Bezienswaardigheden in Barcelona
Weersvoorspelling Barcelona
Weekendje Barcelona
Goedkope hotels in Barcelona
Hotels Barcelona centrum
Hotels in Barcelona dichtbij la Rambla

Stedentrips Barcelona: Bezienswaardigheden

Stedentrips Barcelona: Plaza Cataluna en de Rambla

Eén van de bekendste plekken in Barcelona is natuurlijk de Plaza Cataluna met de Rambla, waar locals en toeristen komen om te verpozen, te praten, te zonnen, te tafelen of te winkelen. Dé attractie bij uitstek is hier wellicht de overdekte markt La Boqueria waar men van eenvoudige dingen als fruit, vlees, vis en groenten een kleurrijk spektakel maakt. Niet te missen tijdens stedentrips Barcelona!

Stedentrips Barcelona: Stad van Gaudi

Als er één man genoemd moet worden die zijn stempel heeft gedrukt op (de architectuur) van Barcelona, dan is het wel Gaudi. Stedentrips Barcelona zijn gewoon niet compleet zonder op de werken te botsen van deze kunstenaar-architect (leefde eind 19de eeuw). Gaudi heeft zijn absolute levenswerk, de wereldberoemde Sagrada Familia, jammer genoeg nooit afgewerkt gezien. maar dit wordt ruimschoots goedgemaakt door de honderdduizenden bezoekers die jaarlijks stedentrips Barcelona doen om 120 jaar na zijn dood deze vreemd ogende publiekstrekker te bewonderen. Breng zeker ook een bezoekje aan het huis van Gaudi (Casa Mila) of het Park Guëll, waar de modernistische kunststroming in al haar glorie ligt te pronken.

Stedentrips Barcelona: Montjuic

Tijdens stedentrips Barcelona trek je natuurlijk ook richting de heuvel Montjuic met zijn panoramisch uitzicht over de stad (te bereiken te voet of met kabellift), het Olympisch stadion, het museum van Miro en het Spaans dorp. Aan de voet van de Montjuic ligt voor de liefhebbers het voetbalstadion Nou Camp van FC Barcelona.

Stedentrips Barcelona: Strand van La Barceloneta

De oude visserswijk in Barcelona, het meest bekend staat om zijn twee mooie zandstranden: Platja de Sant Sebastià en Platja de la Barceloneta. Ideaal voor wie op stedentrips Barcelona ook eens languit op z’n rug in het zand wil liggen. Vooral in het weekend en tijdens de vakanties kan het hier bijzonder druk zijn, wees er dus vroeg bij om een plaatsje te bemachtigen! Langs de pier vind je hier ook heel wat restaurants en uitgaansgelegenheden. Langs het strand vind je ook de moderne olympische haven. In de wijk zelf is het genieten van een typisch mediterrane sfeer langs vrolijke, kleurrijke huisjes.

Stedentrips Barcelona: Gastronomisch genieten

Vergeet tijdens stedentrips Barcelona ook zeker niet te genieten van de heerlijke Spaanse gastronomie. De Catalaanse keuken heeft heel wat meer in petto dan louter paella, tortilla’s of tapas. In de Olympische haven bijvoorbeeld vind je meer dan 50 restaurants met een keuken om duimen en vingers bij af te likken. Spanjaarden hebben een opvallend andere eetcultuur dan Noord-Europeanen: er wordt gemiddeld twee keer per dag gegeten, rond 3u in de namiddag en rond 10u ‘s avonds. Op en rond de middag ligt het leven in Barcelona zo goed als stil en houdt de meerderheid een zalige siësta, ook jij dus op je stedentrips Barcelona! :-)

Stedentrips Barcelona: Shoppingstad

Voor wie verslingerd is aan shoppen en het ook tijdens stedentrips Barcelona niet kan laten: aan de andere kant van de Montjuic ligt de haven met het onlangs geopende shoppingcenter Maremagnum, maar er is ook het ‘Barcelona Shopping Line’, een route van zo’n 5 kilometer met meer dan 170 winkels.

No comments yet.
No trackbacks yet.