Ga shoppen in winkelparadijs Antwerpen!

Boek je hotels in Antwerpen makkelijk, voordelig en snel, met BoekUwHotel.nl

Antwerpen staat bekend als dé modestad en is een waar paradijs voor shoppingfanaten. Een weekend of langer lekker genieten in een van de hotels in Antwerpen om te gaan shoppen zal niemand teleurstellen! Antwerpen is een bijzonder diverse winkelstad, met de meeste leuke winkelstraten op een steenworp van elkaar. Elke buurt heeft zijn eigen karakter, maar maakt nog steeds deel uit van de stad als geheel. Shoppen in Antwerpen biedt voor elk wat wils! Zie onze kaart van Antwerpen, om te kunnen volgen waar je bent tijdens het shoppen in Antwerpen. Hieronder geven we je alvast enkele leuke tips voor wie wil shoppen in Antwerpen. Veel plezier!

• Shoppen in Antwerpen: NOORD
• Shoppen in Antwerpen: MEIR
• Shoppen in Antwerpen: QUARTIER LATIN
• Shoppen in Antwerpen: WILDE ZEE
• Shoppen in Antwerpen: HISTORISCH CENTRUM
• Shoppen in Antwerpen: MODEWIJK

Shoppen in Antwerpen: Noord

We beginnen onze uitleg over shoppen in Antwerpen in ‘Noord’ (Noord), een zeer populaire en levendige buurt. Hier kunt u winkelen in de Carnotstraat, Offerandestraat en op de Turnhoutsebaan. Alle winkels verkopen goedkopere versies van wat u vindt op de Meir. Veel jonge mensen wonen hier en vinden dit ‘less is okay’-principe bijzonder cool. Afgezien hiervan, is ‘Noord’ gewoon een zeer aantrekkelijke, hippe place to be om te shoppen in Antwerpen.

Het moderne Designcenter De Winkelhaak ligt waar de Offerandestraat de Lange Winkelhaakstraat ontmoet. Dit is een plek waar design, architectuur, multimedia en grafische vormgeving elkaar harmonieus versterken. Het centrum hier is echt wel ‘alive and kicking’. De kleine design winkels met mooie items zijn zeker een bezoek waard en Bar d’Office is een goede plek voor een kopje koffie.

Schuin tegenover het Designcenter vindt u Atelier Solarshop, nog zo’n interessante plek om te shoppen in Antwerpen. Voor het publiek is het vooral een galerie waar jonge kunstenaars en ontwerpers regelmatig hun spullen verkopen of hun kunst exposeren. Het is altijd interessant om te kijken wat hier zoal beschikbaar is.

We vertrekken ‘Noord’ voor de Meir, nogal een contrast.

Shoppen in Antwerpen: Meir

Deze winkel-wandelstraat is de straat waar de grote internationale ketens hun vast stekje in Antwerpen hebben. Zo vind je hier onder andere H&M, Zara, Mango, Sfera, Bershka, Pull and Bear, River Island, Hema, P&C en nog veel meer. De Meir brengt je langs prachtige 18e- en 19e-eeuwse gebouwen, verbijsterend mooi gerenoveerd allemaal.

Shoppen in Antwerpen: “Quartier Latin”

De Leopoldstraat, de Schuttershofstraat en Hopland vormen het Antwerpse “Quartier Latin”, met de luxe straten van steden als Parijs als ultiem referentiepunt. Een aantal ‘dure’ namen zijn  hier te vinden: Essentiel, Burberry, Mer du Nord en Ralph Lauren.

Shoppen in Antwerpen: Wilde Zee

De Wilde Zee is een romantische naam voor 5 ongelooflijk mooie, autovrije straten. Deze vijf straten liggen gecentreerd rond een leuk plein. Het terras van Lombardia geeft uit op het plein en is de ideale plek om te lunchen. Shoppingmogelijkheden hier zijn erg veelzijdig: van make-up, design, gift shops, delicatessen, chocolade, kleine boetiekjes, schoenen, heerlijke ijscrème en exclusieve viswinkels. De Wilde Zee heeft het allemaal: van eenvoudig tot chique en van casual tot trendy.

Een paar voorbeelden zijn Mac Cosmetics, Kiehl’s, Sasha, Iittala, Rituals, APC, Sienna Boutique en Superdry Store. Het historisch centrum én de modewijk zijn vanuit De Wilde Zee gemakkelijk te bereiken.

Shoppen in Antwerpen: Historisch centrum

Groenplaats, Grote Markt, Consciensceplein, Vrijdagmarkt, Melkmarkt, Hoogstraat en de Kloosterstraat zijn plaatsen die je gewoon moet gezien hebben tijdens je weekendje shoppen in Antwerpen. Het is een geweldige buurt, hoewel er niet zo veel winkels zijn. Op een regenachtige dag kunt u terecht in het Grand Bazar Shopping Centre, dat wel. Er zijn daar ongeveer 50 winkels, zoals de Women’s Secret, Fnac, Mango, Bodyshop en Accessorize.

Shoppen in Antwerpen: Modewijk

Het is geen toeval dat Antwerpen met trots de titel van modestad mag dragen: vele beroemde ontwerpers zijn immers van Antwerpen afkomstig. U kunt zich onderdompelen in de authentieke Belgische mode-sfeer in de Nationalestraat. Het Flanders Fashion Institute, het Modemuseum (MoMu), de modeafdeling van de academie en de Copyright Bookshop zijn allemaal te vinden in de ModeNatie. Neem zeker eens een kijkje binnenin  want dit is het modehart van Antwerpen. De winkels van Dries van Noten, Anna Heylen en Walter van Beirendonck liggen dicht bij de Nationalestraat.

Al wie jong en hip is en wil gaan shoppen in Antwerpen, rept zich naar de Kammenstraat, met voorsprong de meest trendy straat van Antwerpen met winkels zoals American Apparel, Fish and Chips, Zappa, a.puur.a., Lee Cooper, Diesel, Who’s That Girl en Levi’s.

Moe van een hele dag shoppen in Antwerpen en op zoek naar hotels? Kijk op BoekUwHotel.nl voor de beste hotels in Antwerpen!

Wat anders dan shoppen in Antwerpen?

Tijdens, voor of na het shoppen in Antwerpen, kunt u misschien eens kijken wat er nog zoal te zien en te beleven valt in Antwerpen:

Bezienswaardigheden in Antwerpen
Musea in Antwerpen
Evenementen in Antwerpen
Tentoonstellingen in Antwerpen
Weer in Antwerpen
Boekenbeurs Antwerpen
Zoo van Antwerpen
Meir Antwerpen
Kerst in Antwerpen
Oudejaarsavond in Antwerpen
Kaart Antwerpen