Winkelen in Londen

Londen = winkelparadijs!

Londen is een absoluut feest voor wie houdt van winkelen of shoppen. Je vindt hier winkels en boetieks naar ieders smaak en budget: van mega-warenhuizen tot boetiekjes, van wereldketens tot local designer shops. Wie wil shoppen in Londen loopt best ook eens langs één van de gezellige markten die in Londen worden gehouden.

Winkelen in Londen: voor elk wat wils

Winkelen in Londen: van luxe tot goedkoop

winkelen in londenWie denkt aan winkelen in Londen, denkt meteen aan dingen als: Oxford Street, Carnaby Street, Bond Street, het luxueuze warenhuis Harrods, etc. Dit laatste is absoluut een must in Londen, vooral de afdeling verse voeding is feest voor je zintugien! Kopen moet hier niet, gewoon komen kijken is al een belevenis op zich. Werkelijk alles wat je maar kunt bedenken is hier te koop!
Een minder dure tegenhanger van Harrods is Selfridges, in Oxford Street. Ook hier kun je zogoed als alles krijgen, maar aan een voordeligere prijs. Selfridges is ook de perfecte plek voor een snelle hap tijdens het winkelen in Londen, met meerdere restaurants op iedere verdieping. Dé naam op ieders lippen is daarnet gevallen: Oxford Street, wereldberoemde straat en onmogelijk te missen voor wie gaat winkelen in Londen. Oxford Street is behoorlijk lang en heeft enkele erg belangrijke zijstraten, met Regent Street die loopt tot aan Piccadilly Circus als bekendste zijtak.

Winkelen in Londen > Trendy & hip

Wie graag wat meer modieus en trendy wil winkelen in Londen, loopt best eens door Carnaby Street, een zijstraat van Regent Street. Je vindt hier allerhande luxekledij (o.a. Burberry’s op Haymarket. Ook New Bond Street, die andere bekende zijstraat van Oxford Street is een paradijs voor wie van exclusieve winkels houdt. Voor de alternatievelingen die gaan winkelen in Londen, is Covent Garden de place to be.

Winkelen in Londen > Praktische info

Openingsuren: De meeste plaatsen om te winkelen in Londen openen ook op zaterdagnamiddag hun deuren, maar op zondag zal je in Londen alles dicht aantreffen, met uitzondering van een aantal winkelstraten in december voor de eindejaarskoopjes. Kerst winkelen in Londen kun je al vanaf midden november. Vlak na Kerstmis en vóór Nieuwjaar beginnen traditioneel de  eindejaarskoopjes.

Kledingmaten: Op de drukste plekjes in Londen worden de kledingmaten al in beide meetstelsels weergegeven, maar toch leuk om weten voor wie gaat winkelen in Londen: een schoenmaat 5 is bij ons een 37, een 8 is een 42, maar een 8.5 eveneens. Voor kledingmaten ligt het net iets ingewikkelder, dit test je bij het winkelen in Londen misschien beter gewoon zelf uit.

Winkelen in Londen: Enkele adresjes

Hieronder enkele leuke adresjes voor wie meer wil weten over winkelen in Londen:

Harrods
Selfridges
Hamleys
Covent Garden
Oxfordstreet
Regent Street
Carnaby Street

Andere info dan winkelen in Londen:

- Weekendje Londen
- Musea in Londen
- Bezienswaardigheden in Londen
- Kerst in Londen
- Weersverwachting Londen

No comments yet.
No trackbacks yet.