Winkelen in Parijs

Winkelen in Parijs is paradijselijk winkelen!

Boek je hotels in Parijs makkelijk, voordelig en snel met BoekUwHotel.nl!

Parijs staat uiteraard niet enkel bekend om de bezienswaardigheden in Parijs. Ook voor wie enkel een weekendje Parijs boekt om te winkelen zal geen tijd genoeg vinden om alle grote warenhuizen in Parijs te bezoeken.

In Parijs vindt je uiteraard zoals in alle grote steden verschillende grote winkelstraten, maar het bekendste zijn toch wel de grote warenhuizen in Parijs. Deze shoppingcomplexen volgestouwd met alle merken die de wereld rijk is, zijn toch wel weer iets unieks voor Parijs. Ook op het gebied van grote warenhuizen was Parijs de trendzetter. Zo is het warenhuis in Parijs “Le Bon Marché” het oudste ter wereld. ( Door architect Gustave Eiffel, deze naam klinkt wel bekend niet? )

Wanneer Winkelen in Parijs?

De meeste winkels in Parijs zijn open in de week en ‘s zondags gesloten. De uren om te winkelen in Parijs zijn van 10u00 tot ongeveer 19u00 ‘s avonds. Vele winkels vooral kleinere winkels gaan ‘s middags wel een uurtje tot anderhalf uur dicht, hier hou je dus best wel rekening mee. De warenhuizen in Parijs zijn uiteraard wel de ganse dag geopend maar ook dikwijls gesloten op zondag. Even informeren dus voor je op stedentrip Parijs vertrekt is de boodschap.

De warenhuizen in Parijs bezoeken is één van de beste alternatieven bij slecht weer in Parijs. Ook wie niet van shoppen houdt zal toch een leuke namiddag hebben bij een bezoek aan bijvoorbeeld de Galeries Lafayette of Printemps Haussman.

Waar Winkelen in Parijs?

Wie kort een bezoekje wil brengen aan één van de grote warenhuizen in Parijs om er de sfeer op te snuiven, kiest best voor een bezoekje aan de Galeries Lafayette of Le Bon Marché. Dit zijn ideale plaatsen om te winkelen in Parijs. ( ook bij een slechte weersvoorspelling Parijs! )

Bekende Warenhuizen in Parijs: Le Bon Marché

Le Bon Marche is één van de oudste warenhuizen in Parijs. Vergis je niet, dit is geen stoffig en verouderd complex maar een uiterst chique en heel modern warenhuis met zo mogelijk nog meer grandeur en klasse dan bijvoorbeeld de warenhuizen Printemps Haussman en Galeries Lafayette. Alle Mode, accessoires en cosmetica van ‘s werelds mooiste en duurste merken vind je in dit prachtige warenhuis in Parijs. Hier winkelen dan ook de rijke, beroemde en wannabe’s van Parijs. Ideaal om even te winkelen in Parijs dus.

Openingsuren:
- Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 09u30 tot 15u00
- Donderdag geopend van 10u00 tot 21u00
- Zaterdag geopend van 09u30 tot 20u00

Bekende Warenhuizen in Parijs: Galeries Lafayette

Van de verschillende warenhuizen in Parijs is dit zeker en vast het meest spectaculaire warenhuis! Dit is overigens ook het enige warenhuis in Parijs waar ze alle vermaarde merken zoals o.a. Jean Paul Gaultier, Armani, Chanel en Prada,… verkopen, die zijn allen te vinden op de gerenoveerde verdiepingen die volledig gewijd zijn aan vrouwenmode. Maar ook voor de mannen is er genoeg om even stil te staan, want in dit warenhuis in Parijs vind je de grootste ruimte in Europa die volledig gewijd is aan mannen kledij en mode.

Het hele jaar door gaat er bovendien elke dinsdag een gratis modeshows door om 11 uur.
Ook op de vrijdagen maar dan van Pasen tot en met oktober is er om 14u30 een modeshow.

Openingsuren:
- Maandag tot zaterdag van 09u30 tot 19u30. Op donderdag tot 21u00 geopend.

No comments yet.
No trackbacks yet.