Stedentrip Parijs 3 dagen

Leuke tips voor een stedentrip naar Parijs 3 dagen

Boek je hotels in Parijs makkelijk, voordelig en snel met BoekUwHotel.nl!

Wie maar enkele dagen heeft maar toch zoveel mogelijk uit zijn of haar driedaagse stedentrip Parijs wil halen, ziehier enkele tips:

Een driedaagse stedentrip Parijs: planning per dag

Dag 1 driedaagse stedentrip Parijs: boottochtje op de Seine + wandeling.

Je zou je stedentrip Parijs kunnen aanvatten met een boottocht Seine, langs enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden in Parijs. In de buurt van Trocadero en de Eiffeltoren vind je enkele van de meest bekende rederijen, sla je meteen twee vliegen in één klap en heb je de Eiffeltoren ook al gezien (nog steeds een must natuurlijk tijdens je stedentrip Parijs 3 dagen). Probeer tot op de 3de etage van de Eiffeltoren Parijs te komen (jammergenoeg enkel bij mooi weer in Parijs toegankelijk). Zo krijg je onmiddelijk een volledig zicht over de stad en kan je zien wat je de komende dagen zal gaan bezoeken.

Nadat je het mooiste stuk van de Seine hebt afgevaren, kun je vanaf hier een mooie wandeling beginnen maken, te starten aan het Palais Chaillot met een heerlijk uitzicht op de Eiffeltoren. Verdergaan doe je langs de Dôme van Hôtel des Invalides helemaal tot op Place de la Concorde. In totaal zul je zo ongeveer 4,5 km hebben gewandeld op je eerste dag stedentrip Parijs. Kijk even op de toeristische kaart Parijs om je wandeling uit te stippelen.

Dag 2 stedentrip Parijs 3 dagen: Bezoek het echte hart van de stad.

Je tweede dag van je 3 daagse stedentrip Parijs zou je kunnen vullen met een wandeling (8,5km) langs en met bezoek aan enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van de lichtstad Parijs: de Notre-Dame op het Ile de la Cité, het stadhuis (Hôtel de Ville), de beroemde Champs-Elysées en natuurlijk de wereldvermaarde musea van het Louvre en Musée d’Orsay (je weet wel, dat prachtig omgebouwde stationsgebouw).

Trek best een volledige dag uit voor deze bezoeken, wil je al deze hoogstandjes meepikken op je tweede dag van je driedaagse stedentrip Parijs. Starten kun je (afhankelijk van waar je logeert tijdens je stedentrip Parijs 3 dagen natuurlijk) bij La Madeleine, de prachtige kerk in de buurt van de Place de la Concorde. Als je een groot museum in Parijs wil zien zal je helaas een keuze moeten maken tussen of het Louvre of het Musée d’Orsay, voor beiden heb je, als je het goed wil doen, zeker te weinig tijd. Maar: stap zeker eens binnen in de glazen piramide van het Louvre, ook wanneer je het museum niet bezoekt, dit is een van de ‘landmarks’ die je op je driedaagse stedentrip Parijs gewoon gezien moét hebben! Mis hier ook het unieke panorama niet, m.n. de rechte lijn van La Défense tot het Louvre, symbool van de grootsheid van de stad Parijs. Ook niet te missen: de Kathedraal Notre-Dame, het absolute hart van de stad, op de plek waar Parijs ontstond. Bekijk opnieuw even het stadsplan Parijs voor meer info.

Dag 3 stedentrip Parijs 3: Montmartre en omgeving.

Je stedentrip Parijs 3 dagen afsluiten kun je doen met een wandeling van zo’n 2 km naar en in het bruisende Montmartre met uiteraard een bezoek aan de basiliek van het Heilig Bloed (Bekend onder de naam de Sacré-Coeur), de wijngaard en het beroemde Place du Tertre. Je eerste driedaagse stedentrip Parijs hier beëindigen is écht een aanrader. Met deze wandeling op de ‘Butte’ (letterlijk: heuvel) wordt je getrakteerd op enkele onvergetelijke panoramische uitzichten over de stad, waardoor je pas echt een totaalbeeld van Parijs krijgt net zoals bovenaan de Eiffeltoren.

Tijdens je eerste stedentrip Parijs in 3 dagen is het belangrijk om de meest bekende plaatsen en gebouwen te ontdekken, de volgende keer kun je tijdens een driedaagse stedentrip Parijs de wat minder bekende maar eveneens aantrekkelijke kantjes van deze prachtige wereldstad gaan ontdekken. Op de plattegrond van Parijs zie je makkelijk welke bezienswaardigheden Parijs je nog dient te ondekken op je volgende Stedentrip Parijs 3 dagen.

Een stedentrip Parijs 3 dagen is net voldoende om de lichtstad een beetje te ontdekken
No comments yet.
No trackbacks yet.