Kasteel van Versailles

Het Kasteel van Versailles: ‘s werelds grootste paleis

Boek je hotels in Parijs makkelijk, voordelig en snel met BoekUwHotel.nl!

Wie een stedentrip Parijs maakt mag een bezoekje aan het kasteel van Versailles zeker niet missen. Het voormalig paleis gebouwd door de franse zonnekoning ( Louis XIV ) tijdens de 17de eeuw is een echt uniek pareltje van architectuur en geschiedenis. Het kasteel van Versailles slaat elke bezoeker werkelijk met stomheid door de grandeur van het geheel. Bovendien is niet enkel het kasteel van Versailles een prachtig stukje cultuur ook de omringende kilometers tuinen, de tuinen van Versailles, zijn uniek in alle omschrijvingen van het woord.

Een bezoek aan het kasteel van Versailles kan in een namiddag maar kan ook enkele dagen innemen. Je kiest zelf hoeveel je van het paleis en de tuinen wenst te bezichtigen. Als je een jammergenoeg maar een kort tijdsbestek hebt beperk je je best tot een bezoek aan het Kasteel van Versailles zelf, dit zal ongeveer een 3 uur in beslag nemen. Hoe je het ook draait of keert, het kasteel van Versailles is één van de top bezienswaardigheden in Parijs.

Praktische info Kasteel van Versailles

PRIJS Kasteel van Versailles

Er zijn verschillende mogelijkheden als toegangsticket afhankelijk van hoeveel je wenst te bezichtigen:

1) Passport

Dit duurste toegangsticket voor het kasteel van Versailles geeft je toegang tot de volledige paleisgrond. Met inbegrip van de de Trianon paleizen ( Groot en Klein Trianon ), de Stallen, en het paleis van Marie-Antoinette. Sommige dagen zijn er muzikale optredens in de tuinen of op het water en dan is het ticket iets duurder.

- Prijs Kasteel van Versailles Passpoort: 18 €
- Prijs Kasteel van Versailles Passpoort op muziek dagen: 25 €

Leuk om weten: Tijdens je bezoek aan het paleis van Versailles is een audio gids inbegrepen in de prijs.

2) Paleis ticket

Dit ingangsticket geeft je toegang tot het Paleis van Versailles en enkel tot het kasteel van Versailles zelf. Dit is het uitgelezen ticket als je enkel het kasteel wil bezoeken of geen tijd genoeg hebt om ook de tuinen en de bijgebouwen te gaan verkennen.

- Prijs Kasteel van Versailles: 15 €
Leuk om weten: Tijdens je bezoek aan het paleis van Versailles is ook in dit ticket een audio gids inbegrepen in de prijs.

Ticket voor de Trianon paleizen en het Paleis van Marie-Antoinette

Wie het paleis van Versailles al eerder bezocht en enkel de ‘bijgebouwen’ en tuinen wil bezoeken is dit ticket op maat gemaakt.

Prijs Kasteel van Versailles ‘bijgebouwen en tuinen’: 10 €

OPENINGSUREN Kasteel van Versailles

Het kasteel van Versailles is dagelijks geopend van +/- 9 uur tot +/- 18 uur. Het verschilt wel een beetje tussen de verschillende gebouwen en de periode van het jaar.

1) Periode van 1 november tot 31 maart

- Openingsuren Kasteel van Versailles: Paleis. Van 9 uur tot 17.30 uur ( laatste toegang om 17 uur )
- Openingsuren Kasteel van Versailles: Trianon en Marie Antoinette. Van 12 uur tot 17.30 uur ( laatste toegang om 17 uur )
- Openingsuren Kasteel van Versailles: De Tuinen. Van 8 uur tot 18uur

2) Periode van 1 april tot 31 oktober

- Openingsuren Kasteel van Versailles: Paleis. Van 9 uur tot 18.30 uur ( laatste toegang om 18 uur )
- Openingsuren Kasteel van Versailles: Trianon en Marie Antoinette. Van 12 uur tot 18.30 uur ( laatste toegang om 18 uur )
- Openingsuren Kasteel van Versailles: De Tuinen. Van 8 uur tot 20.30uur

Belangrijk: Het Kasteel van Versailles is gesloten op maandag!

Hoe makkelijk naar Versailles reizen?

Het lijkt ons veruit het makkelijkst om de metro te nemen om het even waar in Parijs centrum en zo te reizen naar het metrostation ‘Versailles’ ( zie artikel Metro Parijs en Kaart Metro Parijs ) op die manier loop je het hopeloze zoeken naar een parkeerplaats mis, want in en rond Parijs is parkeren een hele opgave. Je wint zo altijd heel wat tijd. De Metro komt op ongeveer 1 kilometer van het kasteel van Versailles toe, dus op enkele minuten ben je ter plaatse. De metro rit duurt ongeveer zo’n 30 minuten vanuit het hart van Parijs ( Eiffeltoren Parijs, Louvre Parijs ).

Het Kasteel van Versailles wordt gerekend tot de mooiste historische gebouwen ter wereld. Een bezoekje meer dan waard dus.
No comments yet.
No trackbacks yet.