Eiffeltoren Parijs

De Eiffeltoren in Parijs: Frankrijk’s grootste monument!

Boek je hotels in Parijs makkelijk, voordelig en snel met BoekUwHotel.nl!

De Eiffeltoren in Parijs domineert het stadsbeeld van de lichtstad. De Eiffeltoren Parijs kan je van overal in de stad zien staan en is uiteraard dé toeristische plaats bij uitstek. Wie Parijs aandoet moet met zekerheid de Eiffeltoren Parijs ook even bezoeken, want wie Parijs bezocht maar niet bovenaan de Eiffeltoren gestaan heeft, heeft de stad toch niet echt gezien.

De Eiffeltoren is een volledig stalen constructie van meer dan 300 meter hoog. Dus je kan gerust zijn het zicht over Parijs vanop de topetage werkelijk fenomenaal is. Dit is beslist een aanrader! (Even voor alle duidelijkheid, heb je hoogtevrees of vrees je dat je hoogtevrees hebt, dan is de Eiffeltoren Parijs uiteraard een attractie die best te vermijden valt.)

Praktische informatie Eiffeltoren Parijs

Ligging Eiffeltoren Parijs?

Moeilijk te missen. Voor wie het toch niet ziet: Champs de Mars is het officiële adres.

Wanneer bezoek je best de Eiffeltoren Parijs?

Liefst bij mooi weer, bij slecht en/of winderig weer is de topetage gesloten waardoor je maar 2 etages hoog kan.

Prijs Eiffeltoren Parijs:

De prijs van de Eiffeltoren in Parijs is afhankelijk van hoe hoog men gaat.

• Prijs Eiffeltoren Parijs 1ste etage: voor volwassenen € 4.80, kinderen 2.50 EUR
Prijs Eiffeltoren Parijs 2de etage: voor volwassenen € 7.80, kinderen 4.30 EUR
Prijs Eiffeltoren Parijs 3de etage: voor volwassenen € 12, kinderen 6.70 EUR

En dan is er nog de prijs Eiffeltoren Parijs met de trap!
Je kan de Eiffeltoren ook zelf te voet gaan beklimmen via de trappen tot de 2de etage. Dit is uiteraard de mooiste manier om te genieten van het schouwspel. De trap brengt je maximaal naar de 2de etage en de prijs Eiffeltoren Parijs met de trap is slechts 4.00 EUR ( -25 jarigen slechts 3.10 EUR), maar vraagt wel wat fysieke inspanning.

Als je van plan bent om de Eiffeltoren Parijs te bezoeken breng je dus best je goede schoenen mee en ook heel wat geduld. De drukke weekends zoals onder andere het valentijnsweekend in Parijs garanderen ellenlange wachtrijen om de Eiffeltoren te bezichtigen. Wie liever niet in de rij staat, let op! (Parijs bezoeken tips!) Bestel je ticket voor de Eiffeltoren Parijs op voorhand makkelijk via het internet en loop de vervelende wachtrijen lekker mis. Kijk dus even naar het weer in Parijs en de weersvooruitzichten Parijs vlak voor je vertrekt op je weekendje weg. Is de voorspelling goed koop dan snel je ticketjes voor de Eiffeltoren Parijs op voorhand.

Overnachten in Parijs dichtbij de Eiffeltoren

Kies voor een hotel dichtbij de Eiffeltoren in Parijs als je deze zeker wil bezoeken. Het is een goed idee om lekker vroeg in de morgen te gaan, dan is de wachtrij het kortst en geraak je snel tot op de bovenste etage. Er zijn enkele leuke hotelletjes in de buurt van de Eiffeltoren die het makkelijk maken om je weekend in Parijs goed in te zetten. Er zijn ook een aantal charme hotels in Parijs vlakbij de Eiffeltoren, dit is een aanrader voor een Valentijn Parijs. Vergis je niet de meeste goedkope hotels in Parijs liggen niet op echte superlocaties, dus verwacht je aan luxe hotels in Parijs of toch minstens 3 sterren hotels in Parijs zo dicht bij de Eiffeltoren van Parijs. Hier zijn alvast 2 suggesties van ons als hotel dichtbij de Eiffeltoren.

Wat nog meer te doen aan de Eiffeltoren?

Na je bezoek aan de Eiffeltoren kan je een boottocht Seine inplannen, vlak voor de Eiffeltoren aan de oevers van de Seine heb je verschillende rederijen. Best leuk om de stad eens vanaf het water te bezichtigen tijdens een boottochtje op de Seine . Dit duurt zo ongeveer een half uurtje.

Er is een heerlijk ( zei het ietwat prijziger ) restaurant op de eerste verdieping van de Eiffeltoren. Dus wie wil genieten van een uniek zicht tijdens een lekkere lunch of dinner kan hier zeker terecht, reserveren is wel noodzakelijk.

De Eiffeltoren Parijs in de nacht

‘s Avonds gaan alle lichtjes in de lichtstad uiteraard aan, dit geldt niet minder voor de Eiffeltoren. Elke nacht baadt dit majestueus monument in het licht. Bovendien wordt de belichting regelmatig afgewisseld waardoor je echt een spectaculair lichtspel mag verwachten in Parijs. Ook speurt de vuurtoren lamp bovenaan de spits de ganse nacht de horizonten van Parijs af. Dit is hét uniek beeld van de Eiffeltoren Parijs.

Hieronder alvast een videovoorsmaakje van wat je mag verwachten aan de Eiffeltoren Parijs:

No comments yet.
No trackbacks yet.