De Meir in Antwerpen, het winkelhart van de stad

Boek je hotels in Antwerpen makkelijk, voordelig en snel, met BoekUwHotel.nl!

De winkelstraat de Meir in Antwerpen wordt misschien best omschreven als de slagader van Antwerpen. De Meir in Antwerpen is het hart voor de shoppers onder ons en ieder die graag wandelt in een gezellige drukte. Wie wil shoppen in Antwerpen, kan onmogelijk voorbij de Meir!

De Meir in Antwerpen is sinds enkele jaren volledig autovrij gemaakt waardoor je rustig kunt genieten van wat de winkels te bieden hebben. Dit is dan ook de uitgelezen straat in Antwerpen om te ‘windowshoppen’. De Meir is van ousher al een winkelstraat en staat vol historische panden die goed onderhouden worden door de bekende winkelmerken die er gevestigd zijn. Alle grote merken en ketens zijn er vertegenwoordigd maar het straatbeeld blijft doorspekt met kleine, gezellige winkeltjes, wat de meir extra charme geeft. De Meir herbergt ook een luxueus shoppingcenter in de prachtig gerenoveerde Stadsfeestzaal.

De Meir vormt een deel van de as die het Centraal Station van Antwerpen verbindt met het historische hart van de stad, nl. de Onze Lieve Vrouw kathedraal van Antwerpen en de Grote Markt van Antwerpen.

De Meir wordt in België gezien als één van de hoogst aangeschreven winkelstraten van het land samen met de Steenstraat (Brugge), Nieuwstraat (Brussel) en de Veldstraat (Gent).

De Stadsfeestzaal

De oude stadsfeestzaal is omgebouwd tot een parel in het centrum van Antwerpen. Aangezien dit complex grenst aan de Meir was er geen betere bestemming dan een shoppingcenter. Het interieur is een echte publiekstrekker, dus niet enkel shoppers komen hier, ook voor wie even een rustig koffietje wil drinken is de stadsfeestzaal een unieke gelegenheid.

Openingsuren Stadsfeestzaal: maandag – zaterdag van 10u00 – 18u30

Belangrijk: Zondag Gesloten!