Oostende Parkeren

Parkeren in Oostende: Betalend in de hele binnenstad

Boek je hotels in Oostende veilig, goedkoop en snel met BoekUwHotel.nl!

Het parkeerbeleid in de stad Oostende is de laatste jaren grondig gewijzigd naar een situatie waar men eigenlijk in de gehele binnenstad betaald moet parkeren behalve op de rote randparkings, dit zijn de grote openbare parkeerterreinen aan de rand van de stad, beide op korte afstand van het stadscentrum. Wie een hele dag in Oostende verblijft kiest best voor een plekje op één van deze parkingterreinen zodat je niet geconfronteerd wordt met de autochaos die er op drukke dagen altijd heerst.

Randparking Maria-Hendrikapark

Locatie: Graaf de Smet de Naeyerlaan en Mercatorlaan.
Te voet: op 5 minuten wandel je tot aan het begin van de winkelstraat, de Kapellestraat.
Met de bus: om de 10 minuten neemt de centrumbus je mee naar het centrum. En dat voor slechts 0,5 EUR.
Aantal plaatsen: 300

De Parking op de Churchillkaai aan het station

Dit parkeerterrein alsook de randparking Maria Hendrikapark zijn zeven dagen per week doorlopend open van 07.30 tot 19.30 uur. In juli en augustus is dat tot 22.00 uur.

Randparking Oosteroever

Ook op de randparking in de Ankerstraat (tegenover Earth Explorer langs de kustbaan) is parkeren volledig gratis gedurende de hele dag maar dit enkel tijdens de zomermaanden.

Betalend parkeren in het centrum van de stad

In het stadscentrum geldt elke dag (ook op zon- en feestdagen) van 09.00-19.00 uur het betaald parkeren, dit op alle openbare plaatsen.

In de parkeergarages van de stad kan mijn uiteraard ook z’n wagen kwijt en dit meestal 24 op 24. Er zijn verschillende ondergrondse parkeerterreinen in Oostende, allen staan heel duidelijk aangegeven wanneer men Oostende binnenrijdt.

Wie meerdere dagen in Oostende blijft kiest best voor het openbaar vervoer (nmbs) om naar Oostende te reizen
No comments yet.
No trackbacks yet.