Ensorgalerij Oostende

Bezoek de Ensorgalerij in hartje Oostende

Boek je hotels in Oostende veilig, goedkoop en snel met BoekUwHotel.nl!

De Ensorgalerij in Oostende is één van de bezienswaardigheden in Oostende waar je meestal zonder er oog voor te hebben voorbij loopt of doorheen loopt. De Ensorgalerij is een overdekte wandelgaanderij met diverse boetieks in het centrum van Oostende. De galerij geeft vooraan uit in de Vlaanderenstraat en aan de achterzijde in de Christinastraat.

Geschiedenis van de Ensorgalerij

De voorzijde was oorspronkelijk een hotel met binnenkoer, gebouwd door architect Hendrik Beyaert in 1860. Rond 1891 werd een nieuw complex het prachtige Hôtel Leopold II opgetrokken waar het eerdere hotel stond ( heden ten dage het Hotel Albert II in de Vlaanderenstraat ). De koetspoort bleeft bewaard maar nu als toegang tot de galerij. In de jaren ’20 werden enkele huizen in de Christinastraat aangekocht en werd een doorsteek gemaakt en kreeg de huidige bekende galerij z’n definitieve vorm. De achterzijde in de Christinastraat werd in art-deco stijl gebouwd door architect Albert-Viktor Fobert.

De naam Ensorgalerij

De huidige naam Ensorgalerij heeft dus weinig band met de schilder James Ensor zelf maar is eerder een eerbetoon aan dit groot personage die in Oostende geboren en getogen is.

Boetieks in de Ensorgalerij

De bedoelde functie van boetieks en horeca-zaken heeft de tand des tijds overleeft. Nu nog vindt je tal van winkeltjes en horecazaken in de Ensorgalerij, het vormt een mooi centrum van de winkelwandelstraten van de stad Oostende.

Oostende winkelstad in hart en nieren!
No comments yet.
No trackbacks yet.