Winkelen in Kortrijk

Winkelen in Kortrijk: prachtige winkel-wandelstad

Boek je hotels in Kortrijk makkelijk, voordelig en snel met BoekUwHotel.nl!

Elke rasechte shopper of dagjesmens die wil winkelen in Kortrijk komt onmogelijk iets te kort! Zo’n 40 jaar mocht Kortrijk als allereerste stad in Vlaanderen een volledig verkeersvrije winkelstraat openen en nu is de stad opnieuw voortrekker met de oprichting van Handelsdistrict Kortrijk Centrum, het samenwerkingsverband tussen de oudere handelaars en die van het vorig jaar gerealiseerde winkelcentrum K in Kortrijk.

Winkelen in Kortrijk: de binnenstad

De binnenstad telt maar liefst 570 handelszaken van alle slag, wat Kortrijk een erg aantrekkelijke shoppingstad maakt. Wie gaat winkelen in Kortrijk zal zien dat dit gevarieerd shoppingaanbod nog versterkt wordt door de aanwezigheid van het gezellige historisch centrum, terrasjes en voortdurend nieuwe ervaringen.

De binnenstad van Kortrijk heeft een groot (verkeersvrij) winkel- en wandelgebied dat bestaat uit een aaneenschakeling van meerdere straten en pleinen in het historische centrum. De belangrijkste straten om te winkelen in Kortrijk hier vormen twee aaneengesloten “lussen”: een eerste lus van de Grote Markt, via de Korte Steenstraat naar de Lange Steenstraat om zo via de Doorniksestraat en het Schouwburgplein terug op de Grote Markt uit te komen. De andere, grotere, lus loopt via de Lange Steenstraat; de Steenpoort, de Sint-Jansstraat en de Lekkerbeetstraat, een traject waarlangs je mooie pittoreske pleintjes aantreft (Veemarkt, Vlasmarkt, Overbekeplein, etc.). Middenin deze tweede winkellus vind je het winkelcentrum K in Kortrijk (zie verder).

Nog winkelstraten in de binnenstad zeker het vermelden waard zijn de Rijselsestraat, de Onze-Lieve-Vrouwestraat, de Leiestraat en de Budastraat. Aan de rand van de binnenstad bevindt zich de Doorniksewijk, waar heel wat detailhandel gevestigd is. Buiten de binnenstad vormen het winkelcentrum Ring Shopping Kortrijk Noord (zie verder), de Gentse- en Brugsesteenweg alsook het stadsdeel Hoog-Kortrijk voorname winkelgebieden, veelal met grotere lijnbaanwinkels (zoals Carrefour of Decathlon).

Winkelen in Kortrijk: shopping malls

Winkelcentrum K in Kortrijk

K in Kortrijk is een indrukwekkend overdekt winkelcentrum in het hart van Kortrijk, het tweede grootste in zijn soort in West-Vlaanderen. Het complex ging met een vierdaagse opendeurdag van start in maart vorig jaar en biedt een uitgebreide collectie handelszaken rondom een centraal binnenplein, onder een koepel van 110 bij 30 meter, wat maximale lichtinval garandeert. Een 90-tal bekende ketens en winkels, waaronder Saturn, H-M, Zara, Standaard Boekhandel, Torfs, etc.. zijn in K in Kortrijk van de partij. Ook is er ruimte voor boetieks en juwelierszaken.

Ring Shopping Kortrijk Noord

Wie wil winkelen in Kortrijk is in het Ring Shopping Kortrijk Noord winkelcentrum ook zeker aan het juiste adres. Hier vind je meer dan 80 verschillende winkels, met kleppers als H&M, C&A, Hema en Kruidvat. De aantrekkelijke openingsuren, van 10u tot 19u (op vrijdag tot 19u30) en occasionele winkelzondagen maken het centrum nog dat tikkeltje meer aantrekkelijk. Gelet op de vlotte bereikbaarheid en de ruime, veilige en vooral GRATIS (!) parking met 2000 plaatsen, moet Ring Shopping Kortrijk Noord zowat de perfecte plek zijn voor een heerlijk relaxt dagje winkelen in Kortrijk.

Geniet volop van een heerlijk dagje weg en ga winkelen in Kortrijk! Of maak er meteen een onvergetelijk romantisch weekendje Kortrijk van!

Meer info over Kortrijk:

- Evenementen in Kortrijk
- Bezienswaardigheden in Kortrijk
- Parkeren in Kortrijk
- Hotels in Kortrijk
- Musea in Kortrijk

No comments yet.
No trackbacks yet.