Tentoonstelling Roelandt Savery Kortrijk

Tentoonstelling Roelandt Savery: wereldklasse!

Boek je hotels in Kortrijk makkelijk, voordelig en snel met BoekUwHotel.nl!

Tot en met 11 september 2011 kun je in het Broelmuseum aan de Broelkaai in Kortrijk terecht voor de erg mooie (internationale) tentoonstelling rond de 16-17e eeuwse kunstenaar met Vlaamse roots Roelandt Savery. In coöperatie met het Tsjechisch Nationaal museum te Praag laat deze tentoonstelling je genieten van de werken van deze Praagse hofschilder.

Voor ze in Kortrijk neerstreek had deze tentoonstelling Roelandt Savery het Nationaal Museum in Praag als onderdak, vandaag kunt u zich wat dichter bij huis vergapen aan de nooit vertoonde collectie met maar liefst 40 unieke werken!

Voor verdere info, neem een kijkje op deze website.

Praktische informatie tentoonstelling Roelandt Savery Kortrijk:

• Plaats: Broelmuseum, Broelkaai 6
• di – vr : 10u-12 u | 14u-17u, za – zon: 11u-17u, Gesloten: maandag
• Prijs volwassenen: €8
• Prijs groepen en 55-plussers: €5
• Prijs 13- tot 26-jarigen: €1
• Gratis voor kinderen tot 12 jaar
• €1 korting op vertoon van dagtreinticket

Tentoonstelling Roelandt Savery Kortrijk:

Roelandt Savery zag voor het eerst het daglicht in Kortrijk in 1576 en wordt gezien als één van de belangrijkste meesters uit de 17e eeuw. Internationale erkenning voor Roelandt Savery ontstond nadat de Habsburgse keizer Rudolf II de uit Kortrijk afkomstige Roelandt Savery koos om als schilder te fungeren aan het hof.

De tentoonstelling Roelandt Savery Kortrijk in het Broelmuseum laat een erg interessant overzicht van de evolutie in Savery’s werk zien, een evolutie gaande van typische werken à la Pieter Bruegel en bijhorende landschapstaferelen, tot de miniscuul gedetailleerde (bloemen)stillevens en dierenstukken.

Wie een bezoek aan de tentoonstelling Roelandt Savery Kortrijk wil laten samenvallen met een verblijf in Kortrijk, heeft een ruime keuze uit charme hotels in Kortrijk.

No comments yet.
No trackbacks yet.