Interieur Kortrijk 2012

Interieur Kortrijk: de parel onder de designbeurzen

Boek je hotels in Kortrijk makkelijk, voordelig en snel met BoekUwHotel.nl!

Volgend jaar kun je van 19 tot 28 oktober opnieuw terecht in Kortrijk Xpo voor de internationaal geroemde tweejaarlijkse beurs Interieur Kortrijk. Het zal de 22e Biënnale zijn, de eerste keer was meer dan 40 jaar geleden in 1968. Interieur Kortrijk 2012 zal zich opnieuw weten te omringen met een indrukwekkende lijst van eregasten en juryleden, die vaak erg bekend of berucht zijn in het bredere designermilieu. Interieur Kortrijk krijgt altijd heel veel lof, veelal omdat ze anders aanvoelt dan andere designbeurzen, waar platte commercie helaas al te veel de boventoon voert. In haar streven naar een harmonie tussen culturele en commerciële motieven maakt Interieur Kortrijk duidelijk het verschil en bekijkt design zoals ze werkelijk is: het geslaagde resultaat van het spel van vraag en aanbod en de recentste ontwikkelingen op vlak van technologie, kunst, architectuur en design. Ook minder voor de hand liggende domeinen als filosofie, sociologie en psychologie, de media, marketing, muziek en mode komen in Interieur Kortrijk meer dan elders aan bod.

Voor meer informatie, neem een kijkje op de officiële website van Interieur Kortrijk 2012.

Praktische info Interieur Kortrijk

• INTERIEUR KORTRIJK 2012 – 23ste Internationale Design Biënnale
• 19 – 28 oktober 2012
• Locatie: Expo Kortrijk, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk, België
• Dag voor de professionelen: 19 oktober 2012 (10u – 21u)
• Publieksdagen: 20 – 28 oktober 2012 (10u – 18u)
• Faciliteiten: bewaakte kinderopvang, koffie bars & restaurant, vestiaire, boek & magazine shop, parking

Interieur Kortrijk 2012: Wereldwijde erkenning

In 1994 sleepte de Biënnale Interieur Kortrijk de benijdenswaardige European Community Design Prize en in 2008 ging ze met de European DME Design Management Prize lopen. Dat Interieur Kortrijk over de hele wereld als voorbeeld wordt gezien en gevolgd, is het resultaat van een aantal belangrijke inspanningen die de organisatie editie na editie levert. De uitzonderlijk strenge criteria waarop de selectie van de exposanten gesteund is, is hier niet vreemd aan. Nog een opmerkelijke aanpak is dat men op Interieur Kortrijk voor elke editie opnieuw een architect onder de arm neemt die met een tabula rasa de ganse lay-out van de beurs herdenkt en die poogt een tastbare synergie te realiseren tussen commerciële en culturele (tegenstrijdige) belangen. Voor iedere Interieur Kortrijk wordt de lay-out grondig gewijzigd. Niet zonder succes: de recente Interieur Kortrijk beurzen kregen telkens maar liefst 100.000 bezoekers over de vloer. Of om het met de woorden van designjournalist Brigid Grauman uit de Financial Times in 2008 te zeggen: ‘Interieur Kortrijk springt in het oog tussen de storende overdaad aan designbeurzen wereldwijd net omwille van de kwaliteit en de unieke manier van presenteren.’

Interieur Kortrijk 2012 is bovendien het uitgelezen moment om eens een city trip te maken en van een weekendje Kortrijk te genieten!

Meer info over Kortrijk

- Bezienswaardigheden in Kortrijk
- Evenementen in Kortrijk
- Parkeren in Kortrijk
- Kortrijk Xpo
- Winkelen in Kortrijk

No comments yet.
No trackbacks yet.