Bezienswaardigheden in Kortrijk

Bezienswaardigheden in Kortrijk: een korte schets

Boek je hotels in Kortrijk makkelijk, voordelig en snel met BoekUwHotel.nl!

Kortrijk is een erg boeiende stad, ideaal voor een goedkoop weekendje weg. Hieronder laten we je kennismaken met enkele van de voornaamste bezienswaardigheden in Kortrijk.

Bezienswaardigheden in Kortrijk: Monumenten en Gebouwen

Vandaag de dag telt Kortrijk een 200-tal beschermde monumenten en gebouwen waaronder twee zelfs de titel dragen van Unesco werelderfgoed: het Belfort en het Begijnhof. Daarnaast is de stad getooid met een honderdtal waardevolle gevels. Tot het Kortrijkse erfgoed behoren ook een grote reeks standbeelden, molens en natuurlijke landschappen. En natuurlijk zijn er ook enkele musea in Kortrijk die erg interessant zijn.

Klassiekers zijn het Stadhuis, de Broeltorens, het Onze-Lieve-Vrouwhospitaal en de Artillerietoren. Ook wat kerken betreft, zit Kortrijk niet verlegen: de Onze-Lieve-Vrouwekerk, de Sint-Maartenskerk, de Sint-Michielskerk en de Sint-Antoniuskerk zijn allemaal zeker en vast het bezoeken waard.

Kortrijk en omgeving heeft natuurlijk ook heel wat oorlogsmonumenten in petto. De Groeningenpoort en -monument en het Herdenkingsmonument voor de Eerste Wereldoorlog zijn hier de bekendste voorbeelden.

Bezienswaardigheden in Kortrijk: Musea in Kortrijk

Daarnaast kan je in de stad natuurlijk ook heel wat interessante musea bezoeken. Zo kun je terecht in het nieuwe museum Kortrijk 1302, het Broelmuseum, het Vlasmuseum, het Bakkerijmuseum en het (kleinere) Begijnhofmuseum. Voor meer uitleg, bezoek onze pagina over musea in Kortrijk.

Bezienswaardigheden in Kortrijk: Parken en Tuinen

Kortrijk kent ook een aantal prachtige parken en tuinen in de binnenstad of daarbuiten om even op adem te komen: het Plein, het Astridpark, het Koning Albertpark, de Rozentuin enz… Ook het Stadsgroen Marionetten en de Libel zijn aangename plekken om te vertoeven.

Bezienswaardigheden in Kortrijk: Moderne architectuur

Voorts is Kortrijk niet langer een middeleeuwse stad. Ze heeft nog steeds een historisch erfgoed om u tegen te zeggen maar in de afgelopen jaren werden heel wat in het oog springende zaken verwezenlijkt op vlak van hedendaagse architectuur.

Meer info over Kortrijk:

- Evenementen in Kortrijk
- Winkelen in Kortrijk
- Hotels in Kortrijk
- Parkeren in Kortrijk
- Kortrijk Xpo

No comments yet.
No trackbacks yet.