Gent

Citytrip Gent: absolute must-see!

Boek je hotels in Gent makkelijk, voordelig en snel, met BoekUwHotel.nl!

Vorig jaar nog werd Gent door Lonely Planet in de top 10 van absoluut te bezoeken steden geplaatst. Volkomen terecht overigens, Gent verdient het om tussen grote kleppers als New York, Tel Aviv en Wellington te staan. Gent is immers een erg levendige, jonge, dartele en stijlvolle stad, met niet alleen een ruim aanbod aan unieke historische bezienswaardigheden maar ook met heel wat hedendaagse toeristische troeven. Hieronder kun je een aantal uitstekende tips lezen, om goed voorbereid je citytrip Gent in te zetten.

Leuke tips voor je citytrip Gent

Bezienswaardigheden in Gent
Evenementen in Gent
Weekendje Gent
Kerst in Gent
Oudejaarsavond in Gent
Uitgaan in Gent
Gentse Feesten
Hotels in Gent

Een citytrip Gent: boeiend van begin tot eind

Naast de vele mooie historische gebouwen, straten en pleinen heeft Gent ook op hedendaags vlak ontzettend veel te bieden. Gent is onafgebroken in ontwikkeling met her en der in de stad nieuwe projecten die de stad een pittig 21e eeuws karakter geven. Ook op het vlak van muziek en uitgaan zit je met een citytrip Gent allerminst verlegen, Gent speelt een boeiende avant-garde rol in Vlaanderen en daarbuiten. Ook wat shoppen betreft, kun je je tijdens je citytrip Gent volledig uitleven: vlak in het centrum liggen een paar bruisende winkelstraten waar de shoppingliefhebber uren kunt vertoeven.

Het leukste aan Gent is misschien wel dat u zo goed als niets hoeft te doen om leuke dingen te beleven. Tijdens een citytrip Gent kun je ganse namiddagen en avonden genieten van het passerend volkje op een van de vele gezellige terrasjes op de Graslei of Korenmarkt. Boeiende taferelen gegarandeerd!

Jaarlijks hoogtepunt citytrip Gent: Gentse Feesten!

Ieder jaar in de tweede helft van juli gaat in Gent het tweede grootste stadsfestival van Europa door op diverse plaatsen in de historische binnenstad. De Gentse Feesten zijn altijd een uitstekende garantie op een leuk verblijf in Gent. Honderdduizenden bezoekers komen van heinde en verre naar Gent afgezakt om te genieten van plezier en cultuur, 10 dagen lang. Of het nu goed weer is of integendeel met bakken tegelijk regent, de Gentse Feesten zijn dé ultieme garantie op écht plezier en tonnen (grote en kleine) culturele evenementen! Een citytrip Gent maken tijdens de Gentse Feesten is dan ook een superaanrader voor wie zich graag onder het feestende volk begeeft.

Een citytrip Gent heeft álles!

Gent is een authentieke en tegelijk erg jeugdige stad in het hart van Vlaanderen. Een citytrip Gent is als reizen heen en terug in de tijd:  met één been in het verleden, het andere in de toekomst. Het is een stad met een unieke, harmonieuze combinatie van fascinerende historische architectuur, de aanwezigheid van tienduizenden studenten, stad van talloze moderne evenementen, schitterende musea met internationale uitstraling, een kwalitatief overnachtingsaanbod en een nooit aflatend nachtleven. Redenen genoeg dus om eens een citytrip Gent te doen!

Geniet nu voordelig van een onvergetelijke citytrip Gent met BoekUwHotel.nl! Maak een keuze uit ons ruime aanbod aan hotels in Gent centrum!

No comments yet.
No trackbacks yet.