Openbaar Vervoer in Antwerpen

BOEK HIER GRATIS UW HOTEL IN ANTWERPEN, ZONDER RESERVERINGSKOSTEN!
__________________________________________________________________________________

Het openbaar vervoer in Antwerpen: Makkelijk en Snel!

De openbare vervoersmaatschappij De Lijn staat in voor het openbaar vervoer in de volledige stad Antwerpen, waarbij je kan kiezen tussen de bus of de tram om je makkelijk door de stad te verplaatsen.

De tram is in ” ‘t stad ” veruit de snelste manier om je doorheen de stad te verplaatsen. De trams rijden ook voor een deel ondergronds, de zogenaamde premetro van Antwerpen. Het openbaar vervoer en met name de trams zijn in Antwerpen bijzonder goed geregeld. Tijdens de spitsuren in Antwerpen rijden de trams om de 6 minuten. Dus lang wachten hoeft nergens.

De Prijs openbaar vervoer Antwerpen

De tickets van De Lijn in Antwerpen zijn zowel op de bus als op de tram geldig. Een enkel ticket kost normaalgezien 2 €. Indien je echter meerdere dagen in Antwerpen verblijft is het veel goedkoper om een dagpas of een 3 dagen pas te nemen. ( prijs respectievelijk 5 € en 10 € ). Als je langer in Antwerpen blijft maar niet elke dag de tram hoeft te nemen is het voordeligst misschien wel de 10 ritten kaart, die is te verkrijgen voor 9 € aan de loketten.

Wat handig kan zijn is de nieuwe formule van het SMS ticket hiermee kan je dan gedurende 60 of 120 minuten onbeperkt reizen. Prijs sms ticket voor 1 uur: 1,45 € en voor 2 uur: 2,10 €

Het Centraal Station is het knooppunt van Antwerpen

Het Centraal Station gelegen aan het Koningin Astridplein is het centrale knooppunt voor tram en bus, hier sluiten alle bussen en trams nauw op mekaar aan. Veelal zal je tijdens je tochtje op het openbaar vervoer in Antwerpen het Centraal Station aandoen. ( Hier vindt je trouwens ook verschillende leuke activiteiten, zoals de Zoo Antwerpen, Het Diamantmuseum in Antwerpen en Aquatopia Antwerpen )

Kaart openbaar vervoer Antwerpen

Wie graag even voor vertrek op citytrip Antwerpen de kaart van het openbaar vervoer raadpleegt kijkt best even op de volledige kaart van De Lijn voor Antwerpen. Hier vindt je in detail alle tram en buslijnen voor het openbaar vervoer in het Antwerpse.

De Lijn: Steevast het snelste openbaar vervoer in Antwerpen!
No comments yet.
No trackbacks yet.