Het Rubenshuis Antwerpen

Rubenshuis Antwerpen, het huis van de Meester.

Boek je hotels in Antwerpen makkelijk, voordelig en snel met BoekUwHotel.nl!

Het Rubenshuis in Antwerpen is het huis waar de werelberoemde schilder Pieter Paul Rubens gewoond heeft en waar hij ook zijn atelier had. Dit gebouw dat heden ten dage een museum is, is gelegen in de Wapper, aan de Herentalse Vaart. Rubens liet dit pand in 1610 verbouwen en daarvoor had hij zelf de bouwplannen opgestelt die volledig geïnspireerd waren door de Italiaanse renaissancepaleizen. Het Rubenshuis Antwerpen bevat oa een prachtige binnenplaats en een schitterende tuin die in een Vlaams-italiaanse renaissancestijl is aangelegd. De gebouwen en het tuinpaviljoen van het Rubenshuis Antwerpen zijn dan weer volledig opgetrokken in de barokstijl. In het atelier beschilderde Peter Paul Rubens en zijn leerlingen meer dan 25.000 panelen en doeken. Het Rubenshuis Antwerpen was als het ware een schilderijenfabriek waar de meester Peter Paul Rubens garant stond voor kwaliteit. Rubens had ook een privé-atelier op de bovenverdieping waar hij zelf tekeningen, kleine schilderijen en portretten maakte. Peter Paul Rubens had vele buitenlanse vorsten als klant die maar al te graag hoge bedragen betaalde voor de werken van deze meesterschilder. Het Rubenshuis in Antwerpen is een van de meest intrigerende musea in Antwerpen.

Rubenshuis Antwerpen: Praktische info

Locatie: Wapper 9-11 (zijstraat van de Meir, zie kaart Antwerpen)

Prijzen:
…….Volwassen: 6 EUR
…….Groepen vanaf 15 personen: 4 EUR
…….Jongeren tussen 19 en 26 jaar: 1 EUR
…….Jongeren < 19 jaar: gratis
…….Senioren > 65 jaar: gratis

Openingsuren: Het Rubenshuis Antwerpen is elke dag open van 10 tot 17u, gesloten op maandagen. Uitzonderlijk geopend op Paasmaandag en op Pinkstermaandag. Sluitingsdagen zijn de feestdagen 1 januari, 1 mei, Hemelvaartsdag, 1 en 2 november, 25 en 26 december.

Leuke tip: Van 10 september 2011 t.e.m. 11 december 2011 loopt in het Rubenshuis Antwerpen de tentoonstelling ‘Palazzo Rubens’, de allereerste tentoonstelling die de onbekende kant van de meester, namelijk zijn passie voor architectuur, in de kijker zet.

In 1937 kocht de stad Antwerpen het pand en na een restauratie werd het Rubenshuis Antwerpen geopend voor het grote publiek. In de zalen en vertrekken van het Rubenshuis Antwerpen hangen tientallen werken van Peter Paul Rubens. Zo is er ondermeer in het grootatelier zijn beroemste werk te bezichtigen: Adam en Eva in het Paradijs, geschilderd in 1600. Er zijn nog bekende werken te bezichtigen zoals het schilderij de ‘kunstkamer van Cornelis van der Geest’ van Willem van Haecht en ook een portret die hij geschilderd heeft van één van zijn bekenste leerlingen, Antoon Van Dyck. In de museumshop van het Rubenshuis Antwerpen is er vanalles te vinden over het leven en werk van Peter Paul Rubens.

Wat nog buiten het Rubenshuis in Antwerpen?

• Hotels in Antwerpen
Bezienswaardigheden in Antwerpen
Evenementen in Antwerpen
Tentoonstellingen in Antwerpen
Shoppen in Antwerpen
Kerst in Antwerpen
Oudejaarsavond in Antwerpen


No comments yet.
No trackbacks yet.