Diamantwijk in Antwerpen

BOEK HIER GRATIS UW HOTEL IN ANTWERPEN, ZONDER RESERVERINGSKOSTEN!
__________________________________________________________________________________

De bekende Diamantwijk in Antwerpen

Antwerpen staat sinds jaar en dag bekend als het mekka van de diamant. Meer dan 80% van de wereldwijde diamanthandel gaat door de stad Antwerpen, dus Antwerpen diamantstad is zeker op z’n plaats.

De diamantwijk van Antwerpen situeert zich rond het prachtig gerenoveerde Centraal Station van Antwerpen en het Koningin Astridplein. De diamanthandel is zoals geweten voor het grootste deel in handen van de Joodse gemeenschap in Antwerpen en dit deel van Antwerpen staat dan ook wereldwijd bekend als het Jeruzalem van het Noorden. De diamantwijk in Antwerpen is een bezoekje meer dan waard zelfs al ben je niet op zoek naar juwelen, toch is dit een leuke en gezellige wandeling. De vele winkeltjes vol sieraden zijn absoluut prachtig en imponerend. Best leuk om een uurtje door de straatjes te kuieren en te ‘windowshoppen’.

De diamantwijk van Antwerpen wordt begrensd door volgende straten:

- Appelmanstraat
- Lange Kievitstraat
- Lange Herentalsestraat
- Pelikaanstraat
- Centraal Station en Koningin Astridplein
- De Keyserlei

Niet alleen heeft Antwerpen vier verschillende diamantbeurzen, waar jaarlijks voor zo ongeveer 25 miljard $ verhandeld wordt, Antwerpen is ook de trotse eigenaar van het grootste en modernste Diamantmuseum ter wereld. Hier kan je onder andere verschillende replica’s terugvinden van de bekendste juwelen ter wereld (bijv. Britse kroonjuwelen).

Het Diamantmuseum Antwerpen

Een bezoekje aan het diamant museum is echt aan te raden voor je iets gaat kopen, je kan er heel wat bijleren over de waarde van de diamant en waaraan je een mooie en waardevolle diamant kan herkennen. Het diamantmuseum Antwerpen is ook in de diamantwijk gelegen vlak naast het Centraal Station op het Koningin Astridplein.

De diamantwijk is uiterst goed beveiligd, je kan er dus altijd op je gemak en veilig winkelen, dit is misschien wel de veiligste buurt van het hele land, niet verwonderlijk als er meer dan 25 miljard $ wordt verhandeld elk jaar. De diamantwijk in Antwerpen is open op zondag maar gesloten op zaterdag, omwille van de joodse sabat (de wekelijkse rustdag zoals de zondag bij ons). Slechts enkele heel bekende diamantairs blijven geopend op zaterdag zoals Orsini en Versato.

De diamantwijk, een fonkelende wandeling in centrum Antwerpen
No comments yet.
No trackbacks yet.