De Antwerpse Ruien

BOEK HIER GRATIS UW HOTEL IN ANTWERPEN, ZONDER RESERVERINGSKOSTEN!
__________________________________________________________________________________

Welkom in de onderbuik van Antwerpen: de Antwerpse Ruien

Antwerpen is bovengronds zeker de moeite waar, maar wist u dat u ook onder de grond Antwerpen kunt bezoeken, namelijk in de Antwerpse Ruien.

Geschiedenis van de Ruien

De Antwerpse Ruien hebben 100den jaren dienst gedaan als open grachten voor de aanvoer van schoon water en de afvoer van regen -en afvalwater. Door de stank werd er beslist om in de 16de eeuw deze grachten te gaan overwelven want niet alleen de stank, ook ziektes en vervuiling wou men tegen gaan. Tegen de 19de eeuw was er bovengronds bijna niks meer zichtbaar van deze ruien.

Bezoek aan de Antwerpse Ruien

De Antwerpse Ruien kun je heden ten dage bezoeken adhv een rondleiding met een gids. Deze georganiseerde wandeltochten, starten aan de Suikerrui nabij de Grote Markt. Voor u begint kunt u regenlaarzen en zaklampen huren, een beschermingspak en een rugzak voor je schoenen en jas zijn in de ingangsprijs inbegrepen. Eerst kunt u een boottochtje maken over een deel van de ruien dat kunstmatig onder water wordt gehouden, zo kun je goed zien hoe de Antwerpse Ruien er uit zien. Hier loopt natuurlijk geen echt rioolwater meer, dus de stank van vroeger zult u er zelf bij moeten fantaseren. Dan kunt u te voet verder voor een tocht van een 3-tal kilometer via de ‘drooggelegde’ ruien. Aan de hand van aangebrachte straatnaambordjes weet je precies in welke straat u zicht bevindt.

Antwerpse Ruien: het ondergronds avontuur tegemoet

Reservatie is aanbevolen voor individuele bezoeken.
Reservatie verplicht voor groepen

Reserveren via +32 (0) 3 232 01 03

No comments yet.
No trackbacks yet.