Kies uit een van de vele activiteiten in Brugge!

Boek je hotels in Brugge makkelijk, voordelig én snel met BoekUwHotel.nl!

Op zoek naar de leukste activiteiten in Brugge voor je weekendje weg? Brugge = een unieke stad barstensvol bezienswaardigheden, activiteiten, fascinerende musea, unieke evenementen, enz… Wie kiest voor een weekendje weg of een daguitstap naar Brugge zal zich onmogelijk vervelen! Maak hieronder kennis met een greep uit het ruime aanbod aan activiteiten in Brugge. Veel plezier gewenst!

Wandelingen in Brugge
Brugge per fiets
Bezienswaardigheden in Brugge
Attracties in Brugge
Tentoonstellingen in Brugge
Musea in Brugge
Evenementen in Brugge
Shoppen in Brugge
Uitgaan in Brugge

Maak een wandeling in de binnenstad - activiteiten in Brugge

De ganse historische binnenstad van Brugge werd, naar aanleiding van Brugge Europese Culturele Hoofdstad 2002, op de Werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst. Redenen te over dus om de verschillende activiteiten in Brugge, een van de mooiste steden ter wereld te ontdekken: de talloze mooie bezienswaardigheden, pittoreske straten en pleinen, de unieke Brugse kanalen, de imposante middeleeuwse gebouwen, torens en kerken, enz.. te voet – al dan niet onder leiding van een ervaren gids – te ontdekken. Putje winter of hartje zomer, het maakt niet uit, Brugge is het hele jaar door bijzonder aantrekkelijk en intrigerend romantisch. Een absolute aanrader. Tip: bekijk zeker onze map van Brugge.

Fietsen in en rond Brugge - activiteiten in Brugge

Brugge is een erg fietsvriendelijke stad, de infrastructuur zowel binnen als buiten het centrum is goed aangepast aan de behoeften van tweewielers. Bij mooi weer moet je gewoon eens een tochtje met de fiets door het centrum maken, geen last van auto’s, geen éénrichtingsverkeer, je kunt met de fiets bijna overal gaan waar je wil. Ook fietsen buiten het centrum, in het zogenaamde Brugse Ommeland, is een steengoede aanrader voor een ontspannend namiddagje uit. Maak een tochtje langs de Brugse Vesten (met de eeuwenoude molens!) of duik de Polders in, ten noorden en oosten van Brugge. Zie ook het artikel “Brugge per fiets“, een van de allerleukste activiteiten in Brugge om te doen.

Maak een boottochtje op de Brugse Reitjes - activiteiten in Brugge

Met een boottochtje op de Brugse Reien, wereldvermaard en volstrekt uniek, ontdek je Brugge vanuit een heel ander perspectief. Een rondvaart op de Reitjes duurt zo’n halfuur en laat je genieten van enkele fabuleuze uitzichten langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Brugge. Een absolute must onder de activiteiten in Brugge

Ontdek de vele Brugse bezienswaardigheden - activiteiten in Brugge

Weinig steden met meer bezienswaardigheden dan Brugge. Bijna in elke straat, om elke hoek, loert wel iets nieuws om ontdekt en bewonderd te worden. Bekijk ons leuke overzicht van de diverse bezienswaardigheden in Brugge, alsook de verschillende attracties in Brugge. Of wat dacht je van een dagje in het Boudewijn Seapark?

Pik een tentoonstelling mee - activiteiten in Brugge

De Brugse kalender met tentoonstellingen is traditioneel rijkelijk gevuld, zie onze pagina over tentoonstellingen in Brugge voor een overzicht.

Loop langs in een van de vele musea - activiteiten in Brugge

Historische steden bulken van de historische musea. Maar ook voor wie het wat meer op hedendaagse dingen begrepen heeft zal in Brugge zeker en vast zijn of haar gading vinden. Surf hierovoor naar onze pagina over de diverse musea in Brugge.

Geniet van een van de vele evenementen - activiteiten in Brugge

Voor een overzicht van de op stapel staande evenementen, zie evenementen in Brugge.

Dagje shoppen - activiteiten in Brugge

Brugge is een echte winkelstad met enkele bijzonder aangename winkel-wandelstraten. Bezoek als de bliksem deze pagina: shoppen in Brugge.

Uitgaan in de Brugse binnenstad - activiteiten in Brugge

Hoewel Brugge niet echt het imago heeft een feeststad te zijn, zal iedereen die ooit eens het Brugse nachtleven is ingedoken voortaan zeker het tegendeel beweren: uitgaan in Brugge.

Winter Wonder Land - activiteiten in Brugge

Brugge is het hele jaar door sprankelend en romantisch maar in de winter, al dan niet met sneeuwtapijt, krijgt de stad nog net dat tikkeltje extra!

Kerst in Brugge
Sneeuw- en Ijssculpturenfestival Brugge
Oudejaarsavond in Brugge