De top bestemmingen voor een winkelweekendje

Boek je hotels voor je winkelweekendje makkelijk, voordelig en snel, met BoekUwHotel.nl!

Een winkel weekendje weg is meer en meer ‘in’. Het shoppen en er even op uit gaan is ondertussen een bewezen meer dan geslaagde combinatie. Een weekendje winkelen hoeft daarom niet noodzakelijk meer naast de deur te zijn, een winkel weekendje wordt bewust gepland en men zoekt dan ook een leuke overnachting in een stad waar men behalve winkelen ook kan genieten van een leuk weekendje weg. Een winkel weekendje weg is de laaste jaren gegroeid tot een echte vakantietrip en stedentrip

Een winkel weekendje? Waar naartoe in Europa

Wat zijn de top bestemmingen en waarom? Een kleine blik achter de schermen van de favoriete bestemmingen.

Winkel weekendje Amsterdam

Amsterdam, de hippe stad die uit gans Europa ieder weekend meer dan tienduizend bezoekers trekt. Hier ga je best naartoe vanaf mei tot september want tijdens de winter kiezen wij niet voor Amsterdam, dan is Brugge bij ons favoriet. Amsterdam is een stad met veel allure, je kan er behalve winkelen ook genieten van de vele gezellige restaurantjes en attracties. Cultuur is in deze stad met middeleeuwse roots uiteraard ook niet ver te zoeken. Je wandelt er makkelijk een interessant museum binnen als afwisseling tijdens het shoppen. (Aanradar!) Het Anne Frank huis, dit is een must-do ( als we het zo mogen omschrijven ) tijdens een winkel weekendje Amsterdam, de sfeer die je bekruipt in dit huis is uniek en brengt je terug naar het oorlogsverleden zoals geen andere plaats dit kan. Amsterdam is voor een winkel weekendje weg bijzonder interessant!

Winkel weekendje Parijs

De beroemde Eifeltoren, de Champs Elysées, Montmartre, Chateau Versailles, … Wie kent Parijs niet? Meer uitleg is dan ook niet nodig. Parijs is als modestad uiteraard een absoluut shopping paradijs en de ideale keuze voor een winkel weekendje weg. (Aanrader!) Kies voor een restaurantje op Montmartre ‘s avonds na je dagje shoppen. Loop even verder de straten in rond Montmartre en wandel niet het eerste het beste meest toeristisch uitziend restaurant binnen, maar kijk even uit naar een meer pittoresk restaurantje in de zijstraatjes, je zal versteld staan hoe lekker en goedkoop je hier kan eten.

Winkel weekendje Antwerpen

De stad Antwerpen staat in België sinds jaar en dag bekend als een shopping paradijs. Dit is dan ook een favoriete keuze voor de Nederlandse shoppers onder ons die een winkel weekendje weg gepland hebben. Antwerpen is dichtbij en je vindt er alles wat je hartje verlangt. Tijdens de zomermaanden en lente is dit een uitstekende keuze voor een winkel weekendje weg. Antwerpen heeft daarenboven ook heel wat ‘trendy places’ zo is een wandeling door het hippe Eilandje zeker een aanrader tijdens een goedkoop weekendje weg Antwerpen. Voor de juwelenliefhebbers onder ons is Antwerpen uiteraard de topbestemming met de diamantbuurt vlak naast het station Antwerpen Centraal.

Winkel weekendje Brugge

Dan is er Brugge als afsluiter. Het venetië van het noorden heeft zoveel meer te bieden dan alleen maar geschiedenis. Winkelen in Brugge is bijzonder leuk en als een winkel weekendje weg is dit één van onze favoriete bestemmingen. Brugge is trouwens ook tijdens de winter de ideale aanrader om te komen winkelen. De kerstsfeer tijdens de eindejaarsperiode, ( kerstmarkt in Brugge, IJssculpturen Brugge, … ) geven tal van extra’s om te kiezen voor een weekend in Brugge. Brugge is misschien kleiner dan de andere steden maar des te charmanter!

Waar overnachten tijdens een winkel weekendje weg?

Enkele goede tips:
1. Kies voor een hotel in Antwerpen centrum zodat je niet lang hoeft te wandelen om de dag te beginnen. In de grote steden is de nabijheid van de metro dan weer allerbelangrijkst.
2. Kijk voor een groot (groter) hotel dit zal je meestal een goedkopere prijs geven waardoor er meer over blijft om te shoppen en te genieten van je winkelweekendje.
3. Let op voor goedkope hotels in Brugge aan de stationsbuurten! ( Antwerpen en Brugge uitgezonderd ). Dit is een algemene reis tip, die men echt serieus moet nemen.

Meer info over de verschillende steden vindt je hier:
Weekendje Brugge
Weekendje Antwerpen
Weekendje Parijs
Weekendje Amsterdam

Een winkel weekendje weg is een prachtig uitje om even lekker te ontspannen!