Het Weer in Praag voor de komende dagen

Verwachte weersomstandigheden in Praag:

Weersverwachting voor de komende 4 dagen in Praag

Dit is voor de komende 4 dagen het weer in Praag. Praag is een machtige stad met vele gebouwen zoals de St.Vituskathedraal en de Praagse burcht. In de zomer lekker wandelen met het zonnig weer over de imposante bruggen van Praag en in het bijzonder de Karelsbrug, wat wil een mens nog meer. Bij zeer mooi weer is in Praag alles mogelijk. Maak prachtige wandelingen in de joodse wijk of in de oude stad. Praag heeft ook een perfect georganiseerd metronetwerk. Zo zijn alle bezienswaardigheden ook bij slecht weer zeer gemakkelijk te bereiken.

Tip bij mooi weer in Praag:

Bij mooi weer te Praag is een beklimming van de Petrin heuvel een serieuze aanrader. Via kronkelende paadjes maak je een schitterende wandeling door het groen. Bij zonnig weer wordt je nog altijd een beetje beschermd tegen de zon door het vele groen. Voor diegenen die deze beklimming niet zien zitten kunnen gerust met de kabelbaan naar boven. De heuvel afdalen is natuurlijk minder moeilijk, maar zeker niet minder waard. Boven op de heuvel kun je nog de Petrin toren beklimmen. Deze lijkt een beetje op de Eiffeltoren, maar is met z’n 65 meter veel kleiner. Daar je toch al bovenop een heuvel staat heb je dan ook een prachtig uitzicht op Praag met zijn vele torens. De Petrin toren kan enkel beklommen worden via de 299 trapjes.

Tip bij slecht weer in Praag

Bij slecht weer raden wij een bezoek aan het Nationaal Museum van Praag aan. Natuurlijk kan je het museum ook bij mooi weer bezoeken, maar omdat er meer buiten te zien is in Praag bezoek je deze beter bij slecht weer. Het museum bevind zich aan het Wenceslausplein en de metro stopt vlakbij. Daarom hoef je bij regenweer je zelfs geen zorgen te maken dat je met een nat pak het museum moet bezoeken. Met een collectie van meer dan 14 miljoen objecten kun je hier wel een hele dag doorbrengen.

Weer of geen weer in Praag, Praag blijft de moeite waard