Geniet van een zalig weekendje Leuven!

Boek je hotels in Leuven makkelijk, voordelig en snel, met BoekUwHotel.nl!

Kom genieten van een onvergetelijk weekendje weg in Leuven, veel meer dan alleen maar een studentenstad! Nogal wat bezienswaardigheden, een bijzonder groot aanbod aan cafés, restaurants, hotels, enz..

BEZIENSWAARDIGHEDEN – Weekendje Leuven
HORECA – Weekendje Leuven
HOTELS IN LEUVEN – Weekendje Leuven

Weekendje Leuven: Bezienswaardigheden

Je ziet het meteen bij het binnenkomen: de statige, met bomen omzoomde Bondgenotenlaan (heerlijke winkelstraat!) brengt je recht naar historisch hart van Leuven, met links en rechts eeuwenoude gebouwen en machtige kerken. In deze “avenue” vind je er werkelijk alles, van de betere kledingzaken, boekenwinkels, snuisterij-winkeltjes, bloemenwinkels, enz.. Op een weekendje Leuven zal niemand zich vervelen!

In deelgemeente Heverlee kun je je vergapen aan het Arenbergkasteel, gelegen in een prachtig natuurlijk domein.

Ook de Sint-Pieterskerk, het Stadhuis en het Groot Begijnhof zijn beslist een bezoekje waard en laten je proeven van de sfeer van oude glorieuze tijden. ‘s Zomers staan de terrasjes op de Grote Markt wijd uitgestald over het plein en kun je genieten van een verbluffend zicht op het gotische stadhuis en de Sint-Pieterskerk. Aanrader voor uw weekendje Leuven hier is de raadzaal op de eerste verdieping in het stadhuis, alsook de schatkamer van de Sint-Pieterskerk met kunstschatten zoals het geschilderde verhaal van Fiere Margriet of Beata Margareta Lovaniensis. Niet zo ver van m’n vorig hotels Leuven stond (eerder lag) trouwens het standbeeldje van Fiere Margriet.

Leuven is een erg groene stad. Zo heeft het de eer over de oudste kruidtuin van België te beschikken, de Hortus Botanicus Lovaniensis uit 1738! Vandaag de dag is het een ruime plantentuin van zo’n 2 hectare, een aangenaam park en dito serres met exotische soorten, heerlijke plek om wat te verpozen, net als het stadspark (Sint-Donatuspark) overigens, meer in het centrum van de stad.

Als u wat uitgerust bent voor het begin van uw weekendje Leuven, volg dan de Naamsestraat richting Groot Begijnhof (op de Werelderfgoedlijst van het UNESCO geplaatst!). Dit zorgvuldig gerestaureerde begijnhof is anno 2010 een mooie universitaire woonwijk. Loop eens binnen in de begijnhofkerk van Sint-Jan-de-Doper, waar ieder half uur (computergestuurde) klokjes ‘Zeg kwezelken, wilde gij dansen’ of ‘Heer Jezus heeft een hofken’ ten berde brengen. Wedden dat het nog in je hoofd spookt als je alweer ligt te slapen in je hotels Leuven?

Weekendje Leuven: cafés, restaurantjes enz.

Voornamelijk door het grote aantal studenten in de stad, zult u overal in gezellige restaurantjes en eetcafés tegenkomen. Op de Oude Markt, ‘de langste toog van het land’, vind je het ene café naast het andere. Wie honger heeft kan in Leuven álles krijgen, van Belgische frieten tot Franse haute cuisine, van Aziatische gerechten tot een broodje pitta bij de Turk. Een goede tip zijn de ‘twin-restaurants’ De Adellijke Belofte en Ramberghof, respectievelijk een 18de-eeuws herenhuis en een 17de-eeuws achterhuis, samen ooit de woning met tuin van een barones, een professor en voormalig Belgisch minister van Staat Gaston Eyskens, vader ván. Ik ging er eten de vorige keer dat ik in een van de allerbeste hotels voor een weekendje Leuven verbleef.

Ook leuk is om Leuven vanaf het water te verkennen, dagelijks worden boottochten georganiseerd in combinatie met een kort museumbezoek, een bezoek aan de stad Mechelen of aan het dierenpark van Plankendael. Bovendien reist u tijdens uw weekendje Leuven makkelijk naar Brussel, waar je o.a. terecht kunt voor een gezellige winkelnamiddag!

Overnachten op hotel tijdens je weekendje Leuven

Weekendje Leuven hotel 1: Budget Flats Leuven

Budget Flats Leuven biedt praktisch ingerichte appartementen met een ideale ligging dicht bij het oude stadscentrum van Leuven en op een boogscheut van het station, in een rustige straat op wandelafstand van het gotische stadhuis, de winkelstraten, de beste restaurants, bars en musea. Je kunt kiezen uit een budgetappartement, dat van alle gemakken is voorzien, of een studentenappartement met een basisinrichting. Elk appartement heeft een eigen kitchenette met koelkast en een badkamer. Ideaal voor een weekendje Leuven in alle rust en privacy.

Weekendje Leuven hotel 2: Hotel De Biestpoort

Hotel De Biestpoort is een klein maar zeer gezellig hotel, met 14 kamers in het kloppende historische hart van Leuven. Een heel weekendje Leuven op ontdekking geweest, als toerist, zakenreiziger of voor de universiteit? Dan kunt u in het praatcafé in dit hotel op adem komen bij een glas bier of wijn of proeven van een streekspecialiteit.

Weekendje Leuven hotel 3: Condo Gardens Leuven

Condo Gardens Leuven biedt comfortabel en huiselijk ingerichte appartementen, perfect gelegen zijn in het centrum van Leuven. Het bevindt zich in een oude gerenoveerde fabriek, en elk appartement is volledig uitgerust met alle moderne middelen. Voor een weekendje Leuven in alle gemak!

Weekendje Leuven hotel 4: Theater Hotel Leuven Centrum

Theater Hotel Leuven Centrum is een stijlvol hotel in het hart van Leuven, amper een paar tiental meter van de Grote Markt en het wereldberoemde stadhuis. Theater Hotel Leuven Centrum levert de ideale ligging voor een weekendje Leuven, dichtbij de voornaamste attracties en bezienswaardigheden.

Weekendje Leuven hotel 5: Hotel Binnenhof

Het 3 sterren Hotel Binnenhof is schitterend gelegen in hartje Leuven., een uitstekende garantie voor een onvergetelijk weekendje Leuven! Een ervaren team van medewerkers staat garant voor kwaliteit en service en omringt onze gasten met de beste zorgen. De gezellige bar is een leuke plek voor ontmoetingen. ‘s Morgens geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet (warm/koud), mét bubbels. Handig: Hotel Binnehof beschikt over een ondergrondse parkeergarage.

Weekendje Leuven hotel 6: Ambassador Suites Leuven

Verblijf zeker eens een weekendje Leuven in het Ambassador Suites Leuven, nog zo’n hotel in het historische hart van Leuven, vlakbij de Grote Markt en het imposante stadhuis en de Sint-Pieterskerk. Tip weekendje Leuven: als u tijd genoeg heeft, kunt u eens een namiddagje gaan winkelen in Brussel, net als Leuven een bijzonder aangename stad om in te vertoeven, met heel wat bezienswaardigheden, gastronomische restaurants en levendige bars.