Geniet nu van een zalig weekendje Brugge!

Boek je hotels in Brugge makkelijk, voordelig en snel, met BoekUwHotel.nl!

Een romantisch weekendje Bruge is een schitterend idee voor al wie houdt van leuke citytrips in een schitterend decor. Hieronder geven we je alvast enkele leuke tips voor je weekendje naar Brugge, een van de allermooiste steden ter wereld!

Wat absoluut te doen tijdens een weekendje Brugge?

- Bezienswaardigheden in Brugge
- Attracties in Brugge
- Evenementen in Brugge
- Winkelen in Brugge
- Musea in Brugge

De stad heeft echt enorm veel te bieden, van lange wandelingen, musea hoppen, shoppen tot gastronomisch lekker lang tafelen. Het kan hier echt allemaal. Er zijn dan ook jaarlijks miljoenen toeristen die op weekend in Brugge komen. Een stedentrip Brugge is bij de noorderburen heel erg in trek maar ook Engelsen en Fransen zakken sinds jaar en dag naar Brugge af omwille van z’n charme. Brugge is dan ook Londen of Parijs in het klein en dan nog heel wat gezelliger en bovendien heeldichtbij!

Belfort, Hallen en de Burg (Stadhuis)

Wat nooit mag ontbreken tijdens een eerste bezoek aan de stad Brugge, is de beklimming van het Belfort en een bezoekje aan de Hallen. Het Belfort brengt je +/- 80 meter hoog en laat je genieten van een onovertroffen uitzicht over de stad en de omgeving van Brugge. Misschien kan je jouw huisje wel zien, tijdens een goedkoop weekendje weg in Brugge, op een mooie zomerdag. Van het Belfort wandelt men best direct naar de Burg waar men het Stadhuis kan bezoeken ( één van de mooie Bruggemuseums ) en uiteraard vindt men daar ook de Basiliek van het Heilig Bloed. Hier kan men tweemaal daags het relikwie van het heilig bloed vereren. ( tussen 11 en 12 van van 15 tot 16u )

Begijnhof en wandeling in het minnewaterpark

Wie een romantisch weekendje Brugge in gedachten had zakt tegen de avond best af naar het begijnhof en aansluitend het minnewaterpark. Dit is de ideale plaats om even met je geliefde te genieten van een romantische wandeling door het park na een bezoekje te hebben gebracht aan het o zo rustige begijnhof ( dit sluit wel redelijk vroeg, even rekening mee houden!) Er is ook één bijzonder romantisch hotel in Brugge gelegen aan het minnewaterpark: Hotel Egmond, niet zo prijzig en men staat op met uitzicht op het park. Een aanrader voor een weekendje Brugge!

Koetstocht door Brugge

Brugge zou Brugge niet zijn als er niet voortdurend een paard en kar komt langsgedraafd. Profiteer hier dus van en spring op een koets op de markt van Brugge. Niets zou verleidelijk om je terug te voeren in de tijd dan met paard en koets door de stad rijden. Bovendien zijn de gidsen op deze koetsen goed op de hoogte van de geschiedenis dus je leert er ook nog iets bij terwijl je de benen even op rust plaatst. Bijzonder gezellig!

Een weekendje Brugge valt altijd in de smaak of het nu winter, herfst, lente of hoogzomer is

Brugge is een stad die in elk jaargetijde zijn charme heeft. Tijdens het eindejaar in Brugge kan men er genieten van de kerstmarkt in Brugge of van de ijssculpturen Brugge aan het stationsplein. Putje winter is niets zo romantisch als een valentijn in Brugge te vieren. De lente brengt dan weer een heel andere sfeer in Brugge, de vogels, eenden en zwanen zwemmen weer volop op de brugse reitjes en in de zomer is Brugge helemaal een feestbestemming met het jaarlijkse Klinkers Brugge dat doorgaat eind juli tot half augustus. Dit is een enorm lang cultureel programma waar men moet van genieten als men de kans krijgt. Zoals je ziet, een Weekendje Brugge is altijd een top idee!