Geniet van een super weekendje weg in Gent!

Boek je hotels in Gent makkelijk, voordelig en snel, met BoekUwHotel.nl!

Een weekendje Gent is iedereen aan te bevelen, de stad heeft zoveel te bieden dat je er zeker nog eens terug zal willen komen. Gent heeft een bijzonder rijk cultureel verleden met vandaag de dag nog heel wat restanten hiervan, zowel in het historische centrum als meer in de rand van de stad. Een weekendje Gent betekent ook een duik nemen in een bruisende studentenstad, met een beroemd (of berucht) uitgaansleven, met z’n talloze gezellige café’s, terrasjes en heerlijke restaurants.

- Bezienswaardigheden in Gent
- Evenementen in Gent
- Uitgaan in Gent
- Kerst in Gent
- Oudejaarsavond in Gent
- Hotels in Gent

Tijdens een weekendje Gent is er op cultureel gebied heel veel te zien en te doen! Alleen al een wandeling door het historische stadscentrum van Gent, met bijvoorbeeld de prachtige gevels van de Korenlei en Graslei is van begin tot eind je ogen uitkijken en genieten. In dat historische centrum van Gent vind je op je weekendje Gent ontzettend veel cultuur en charme die zich vertalen in monumenten, musea, terrasjes en een boottochtje. De St-Baafskathedraal is het historische hart van de stad. Samen met het Belfort en de St-Niklaaskerk vormen ze een uniek herkenningspunt en staan ze bekend als de ‘drie torens’. Een ietwat minder bezocht stukje Gent voor tijdens je weekendje Gent vind je net buiten het oude stadshart het Rabot en het Oud Begijnhof, zeker ook de moeite waard voor je weekendje Gent.

Het leukste aan een weekendje Gent is misschien wel het feit dat je bijna niets hoeft te doen om wat te beleven. Als u tijdens je weekendje Gent gaat zitten op een van de vele terrasjes op de Graslei of Korenmarkt zult u aan het eind van de middag al heel wat meer weten over Gent, zonder ook maar een voet te hebben verzet. Het is eens een andere manier om een stad te ontdekken en boeiende taferelen verzekerd! De beste hotels Gent bevinden zich trouwens in de buurt hiervan.

Overnachten op hotel tijdens je weekendje Gent

Weekendje Gent hotel 1: Hotel Gravensteen

Hotel Gravensteen ligt midden in het centrum van Gent, in de schaduw van het befaamde slot “Gravenkasteel” (1180). Perfect voor een weekendje relaxen in de schitterende lichtstad! Origineel én indrukwekkend ook als vergaderlocatie (2 zalen met daglicht)! Faciliteiten zoals parking,sfeervolle bar,fitnessruimte, sauna en Wifi maken uw verblijf nóg aangenamer. Voor een comfortabel weekendje Gent.

Weekendje Gent hotel 2: Hotel Erasmus

Hotel Erasmus in Gent is een hedendaags charme hotel in een 16de-eeuws pand. Het Erasmus Hotel is pal in de oude stadskern van Gent gelegen en schittert als een zeldzame parel in het grote aanbod van moderne en luxueuze hotels. In hotel Erasmus wordt door de eigenaar het eeuwenoude en authentieke met zorg gekoesterd, gecombineerd met smaakvolle vernieuwing in alle hedendaags comfort. U slaapt er in origineel ingerichte slaapkamer met bad, telefoon en tv, maar… onder een 16de-eeuws gebinte, en u loopt over oorspronkelijke 19de-eeuwse Italiaanse mozaïekvloeren en middeleeuwse plavuizen. De auto kan u vlakbij het hotel parkeren en alles is op loopafstand van het hotel. Voor een praktisch weekendje Gent.

Weekendje Gent hotel 3: Ghent River Hotel

Ghent River Hotel is gelegen aan de rechteroever van de Leie, die van de 11e tot de 15e eeuw de Gentse stadsgrens vormde. Door de oude aanlegsteiger is Ghent River Hotel als enige in Gent bereikbaar per boot. De site omvat 2 gebouwen: een renaissance huis uit 1518 en een in 1857 op de grondvesten van een suikerraffinaderij gebouwde rijstpellerij. Dit gebouw deed naderhand dienst als stoomkatoenspinnerij (1873), magazijn (1879), en als stoomgedreven broodbakkerij (1892). Voor een goed gelocaliseerd weekendje Gent.

Weekendje Gent hotel 4: Astoria Hotel

Astoria Hotel is de perfecte keuze voor een zeer aangenaam verblijf in Gent. Dit prachtig hotel behoort tot één van de weinige charmehotels in Gent. Meteen bij Uw aankomst in Hotel Astoria Gent zal u de gezellige en familiale sfeer van dit recent gerenoveerde hotel proeven. Wij staan borg voor de beste service met veel oog voor detail. Bovendien geven wij u ruime info omtrent Gent in al zijn facetten, zodat u het ‘welkom thuis’-gevoel onmiddellijk kunt ervaren. Gratis private parkeergelegenheid . Verkiest U liever een garage dan is dit mogelijk op aanvraag, tegen een vergoeding van € 10,00 per nacht. WiFi internet is beschikbaar in het gehele hotel, zodat u contact kunt blijven houden met uw vrienden, familie en werkrelaties tijdens uw verblijf in het hotel. Voor een rustig weekendje Gent.

Weekendje Gent hotel 5: Hotel Verhaegen

Hotel Verhaegen is een romantische bed & breakfast, gehuisvest in een authentiek 18e-eeuws herenhuis en biedt elegante gastenkamers in het hart van het historische Gent. Hotel Verhaegen is elegant gerenoveerd door de eigenaren, die tevens ook binnenhuisarchitecten zijn. De bed & breakfast biedt een prachtige locatie voor een ontspannende stedentrip. Elke kamer is individueel aangekleed en combineert een moderne stijl met de meer traditionele karakteristieken van het gebouw. Voor een budgetvriendelijk weekendje Gent.

Kijk op BoekUwHotel.nl voor nog meer last minute hotel deals, geniet van een heerlijk romantisch weekendje weg, of bekijk de mogelijkheden voor een goedkoop weekendje weg!