Een Weekend naar Blankenberge?

Boek je hotels in Blankenberge makkelijk, voordelig en snel, met BoekUwHotel.nl!

Waarom niet eens een weekendje Blankenberge aan de Belgische Kust? Wie graag aan zee verblijft en houdt van een goede sfeer is in Blankenberge altijd aan het juiste adres. De kleine badstad met z’n prachtige jachthaven is een ‘place to be’ tijdens de zomermaanden. Wie voor een weekend Blankenberge kiest, kiest niet alleen voor zon, zee en strand maar ook voor lekker eten, uitgaan, uitgebreid shoppen en cultuur (bijv. het Sealife Centre, serpentarium, … ). Het bruisende stadscentrum van Blankenberge, met onder andere de Kerkstraat en Langestraat, is een paradijs voor wie graag winkelt. Geniet van een warm zonnetje op het voorhoofd en kuier gezellig van het ene winkeltje naar het andere. Hoe ontspanned kan een weekendje zijn? De zeedijk of boulevard in Blankenberge is dan weer volgestouwd met restaurantjes, waar je ten allen tijde kan kiezen uit een goede ouderwetse biefstuk friet tot een heerlijk kreeftenmenu’tje. Dit alles met uitzicht op het Belgisch “zeetje”.

Wat te doen tijdens een weekendje Blankenberge met de kindjes?

De badstad Blankenberge heeft heel wat in z’n mars. Eten, shoppen, uitgaan, casino, … en ga zo maar door. Maar wat zijn nu de leukste dingen om in gedachten te houden als je met het hele gezin een weekend in Blankenberge doorbrengt. Wij raden twee leuke en leerrijke attracties aan, Sealife Centre Blankenberge en het serpentarium in Blankenberge.

Het Sealife Center Blankenberge

Het Sealife Centre in Blankenberge is een bijzonder leuke en ook nog eens een leerrijke attractie. Laat je onderdompelen in de prachtige onderwaterwereld tijdens je weekend Blankenberge, de kinderen zullen alvast in de wolken zijn als ze tussen de haaien kunnen wandelen of de roggen kunnen aaien.

Locatie: Koning Albert I laan 116
Prijs Sealife Center: Het sealife center hanteert verschillende prijzen aan de deur en voorafbestelling via Internet.
Prijs Sealife center voor Volwassenen: 16.50 € aan de deur en vanaf 11.50 € via internet.
Prijs Sealife center voor Kinderen (3-11): 13.00 € aan de deur en vanaf 10.00 € via internet.
Prijs Sealife center voor Senioren: 15.00 € aan de deur en vanaf 11.50 € via internet.
Prijs Sealife center voor Studenten: 15.00 € aan de deur en vanaf 11.50 € via internet.

Tijdsduur bezoek Sealife Centre: +/- 3.5 uur

Het Serpentarium Blankenberge

Iets minder bekend onder het publiek maar zeker niet minder leuk en spannend is het Serpentarium Blankenberge. Het ingang van het serpentarium Blankenberge is op de zeedijk zelf gelegen en dus ideaal om even na ‘teveel’ zonnen onder te duiken in de wereld der reptielen. Van alligators tot de pijlstaartkikker, het serpentarium is één boeiende ontdekkingsreis.

Locatie: Zeedijk 146
Prijs Serpentarium Blankenberge:
Prijs Serpentarium voor Volwassenen: 10.00 €
Prijs Serpentarium voor Kinderen (3-17): 8.00 €
Prijs Serpentarium voor Senioren: 8.00 €
Prijs Serpentarium voor Studenten: 8.00 €
Prijs Serpentarium voor groepen vanaf 15 personen: 8.00 €

Tijdsduur bezoek Serpentarium Blankenberge: +/- 1.30 uur

Overnachten op hotel tijdens een weekendje Blankenberge?

De stad Blankenberge biedt uitgebreide accomodatie mogelijkheden, er zijn zelfs enkele betaalbare hotels in Blankenberge op de zeedijk zelf. 3 hotels in Blankenberge zijn echt volledig op de zeedijk gelegen, Hotel Helios en de Beach Palace Blankenberge zijn beide 4 sterren hotels in Blankenberge op de zeedijk en dan is er nog een 2 sterren hotel in Blankenberge dat op de hoek van de dijk gelegen is, namelijk het Strandhotel. Blankenberge is één van de goedkopere badsteden aan de Belgische Kust om te overnachten. Je kan al makkelijk goedkoop overnachten in Blankenberge vanaf 40 € voor 2 personen (2 sterren Hotel Sabot d’Or), dit is werkelijk heel goedkoop in vergelijking met de grotere buren Oostende en Knokke. Echte last minute hotels in Blankenberge zijn er niet, de prijzen zijn in alle hotels Blankenberge per jaargetijde bepaald dus wachten tot het laatste moment levert je eerder een volgeboekt hotel op dan een lagere prijs, op tijd boeken is dus de boodschap.

Een weekendje Blankenberge kan niet stuk!