Geniet van een weekend in het prachtige Brugge!

Boek je hotels in Brugge makkelijk, voordelig en snel, met BoekUwHotel.nl!

Graag eens een weekend Brugge doen? Goed idee! Brugge is de stad bij uitstek om een romantisch weekendje door te brengen. Er zijn tal van charme hotels in Brugge die je terug brengen in de tijd om te dromen van ridderverhalen die de jonkvrouw uit de brandende toren redden. Deze hotels liggen over de ganse stad verspreid en zijn meestal bekende 4 sterren hotels in Brugge. Een weekend Brugge zit boordevol moois: de stad, de historische gebouwen, de romantische reitjes, de heerlijke restaurants en gezellige hotels, enz…

Een weekend Brugge is net voldoende om de stad te verkennen. 2 dagen – 1 nacht of 3 dagen – 2 nachten is het ideale tijdsbestek om deze fantastische stad te bezoeken. Gedurende het hele weekend zijn alle musea, attracties en bezienswaardigheden geopend dus je kan je je goedkoop weekend Brugge tot in de puntjes op voorhand regelen zonder voor verrassingen te staan.

Een weekend Brugge heeft enorm veel te bieden, van lange wandelingen, musea in Brugge, winkelen in Brugge tot gastronomisch lang tafelen. Het kan hier allemaal. Er zijn dan ook jaarlijks miljoenen toeristen die op weekend Brugge komen. Een weekend Brugge is bij de noorderburen heel erg in trek maar ook Engelsen en Fransen zakken sinds jaar en dag naar Brugge af. Brugge is dan ook Londen of Parijs in het klein en dan nog gezelliger!

Wat absoluut te doen tijdens een weekend Brugge?

Belfort, Hallen en de Burg (Stadhuis) – Weekend Brugge

Wat nooit mag ontbreken tijdens een weekend Brugge, is het Belfort beklimmen en een bezoekje brengen aan de Hallen. Het Belfort brengt je +/- 80 meter hoog en laat je genieten van een onovertroffen uitzicht over de stad en de omgeving van Brugge. Misschien kan je jouw huisje wel zien, tijdens een verblijf in Brugge, op een mooie zomerdag. Van het Belfort wandelt men best direct naar de Burg waar men het Stadhuis kan bezoeken ( één van de mooie Bruggemuseums ) en uiteraard vindt men daar ook de Basiliek van het Heilig Bloed. Hier kan men 2 maal daags het relikwie vereren van het heilig bloed. ( tussen 11 en 12 van van 15 tot 16u )

Begijnhof en wandeling in het minnewaterpark – Weekend Brugge

Wie een romantisch weekend Brugge in gedachten had zakt tegen de avond best af naar het begijnhof en aansluitend het minnewaterpark. Dit is de ideale plaats om even met je geliefde te genieten van een romantische wandeling door het park na een bezoekje te hebben gebracht aan het o zo rustige begijnhof ( dit sluit wel redelijk vroeg, even rekening mee houden!) Er is ook één bijzonder romantisch hotel in Brugge gelegen aan het minnewaterpark: Hotel Egmond, niet zo prijzig en men staat op met uitzicht op het park. Een aanrader voor een weekend Brugge!

Koetstocht door Brugge - Weekend Brugge

Een weekend Brugge zou geen weekend Brugge zijn als er niet voortdurend een paard en kar kwam langsgedraafd. Profiteer hier dus van en spring op een koets op de markt van Brugge. Niets zo verleidelijk tijdens een weekend Brugge om je terug te voeren in de tijd dan met paard en koets door de stad rijden. Bovendien zijn de gidsen op deze koetsen goed op de hoogte van de geschiedenis dus je leert er ook nog iets bij terwijl je de benen even op rust plaatst. Bijzonder gezellig voor je weekend Brugge!

Een weekend Brugge valt altijd in de smaak of het nu winter, herfst, lente of hoogzomer is

Een weekend Brugge heeft in elk jaargetijde zijn charme. Tijdens het eindejaar in Brugge kan men er genieten van de kerstmarkt op een weekend Brugge of van de ijssculpturen Brugge aan het stationsplein. Putje winter is niets zo romantisch als een valentijn op je weekend Brugge te vieren. De lente brengt dan weer een heel andere sfeer in Brugge, de vogels, eenden en zwanen zwemmen weer volop op de brugse reitjes en in de zomer is Brugge helemaal een feestbestemming met het jaarlijkse Klinkers Brugge dat doorgaat eind juli tot half augustus. Dit is een enorm lang cultureel programma waar men moet van genieten als men de kans krijgt. Zoals je ziet, een weekend Brugge is altijd een top idee!

Meer info voor een weekend Brugge

• Attracties in Brugge
• Bezienswaardigheden in Brugge
• Evenementen in Brugge
• Winkelen in Brugge
• Musea in Brugge