Waarom zou je teveel betalen?

Boek je hotels wereldwijd makkelijk, voordelig en snel, met BoekUwHotel.nl!


Wie van ons betaalt daadwerkelijk teveel bij het boeken van een hotel? Als men kijkt naar het volume boekingen gegenereerd door websites die reserveringskosten aanrekenen, betaalt een niet gering aantal reizigers telkens weer teveel voor z’n boeking. Voornamelijk de Nederlandse kleppers HotelSpecials.nl, WeekendjeWeg.nl en WeekendjeWeg.be en nu ook het nieuwe Weekendjewegmetvijftv.be, wat eigenlijk gewoon WeekendjeWeg.be in een ander kleurtje is, slagen er reservering na reservering in om mensen met een glimlach 10 tot 30 EUR teveel te laten betalen voor een boeking.

(Foto: bron weekendjewegmetvijftv.be)

Hoe komt dit toch?

Deze websites profiteren van hun algemene naambekendheid en een mooie logische uitleg op de website zelf om mensen te laten geloven dat ze een werkelijke goede deal doen door op deze websites een reservering te maken, niettegenstaande dat de prijzen die alle reserveringswebsites beheren rechtstreeks van het hotel komen, en dus op alle reserveringswebsites in principe gelijk zijn. Deze websites maken dus eigenlijk geen enkele promotie of aanbieding en bovendien, op het eind van het verhaal, tijdens de reservering, rekenen ze nog eens een extra kost aan als reserveringskost of dossierkost.

Uiteraard is het wel zo dat op regelmatige tijdstippen van het jaar, gevraagd wordt aan hotels om een speciale aanbieding te maken die dan gepromoot wordt op de reserveringswebsite, dus inderdaad men kan er soms wel een kamer boeken aan echt goede voorwaarden, maar als men even verder zoekt vindt men hoogstwaarschijnlijk diezelfde kamer toch ook op een andere website die geen reserveringskosten vraagt.

De macht der gewoonte

Een kort onderzoek wees daarenboven uit dat als men de mensen aan de balie van een hotel wijst op het feit dat de kamerprijs eigenlijk maar bijv. 100 EUR bedraagt en de prijs via de hierboven genoemde boekingswebsites bijv. 114.25 EUR is waaronder 9.25 EUR reserveringskost en 5.00 EUR annuleringsverzekering, zij telkens volgend antwoord geven. “Ah ja, inderdaad, nou maar ja, je vindt er ook telkens zo’n leuke prijzen en dus boeken we altijd met hen”. Zo blijkt dus dat men makkelijk uit macht der gewoonte teruggrijpt naar de hun bekende website, niettegenstaande diezelfde kamer best ergens anders boekbaar is aan dezelfde voorwaarden maar zonder die kosten. De nederlandse websites hebben hun publiek goed in hun greep is de conclusie van het hotel.

Annuleringsverzekering? Hoe past dit in het plaatje?

Een annuleringsverzekering wordt veelal automatisch mee aangerekent tijdens het reserveren, de vraag die me ons stellen is uiteraard: “Een annuleringsverzekering voor een hotelreservering, is dat werkelijk nodig?” Het antwoord hierop is eerder negatief dan positief.

Als je even de voorwaarden van het hotel beter onder de loep neemt zal je zien dat de meeste hotels niet erg strikte annuleringsvoorwaarden stellen. Zo kan men de meeste hotels kosteloos annuleren tot 48 uur op voorhand, heel wat hotels zelf tot 24 uur op voorhand. Dit betekent dat het principe van een annuleringsverzekering nogal hol is. Men kan immers toch gewoon annuleren zonder enige kost, enkel de boekingssite gaat bij wijze van spreken met het betaalde bedrag ‘lopen’.

Er zijn natuurlijk ook altijd wel een aantal hotels waar annuleren niet mogelijk is en hier kan een verzekering wel z’n voordeel hebben. Je moet gewoon eerst even opzoeken hoe het annuleren juist werkt in jouw gekozen hotel. Een goede reserveringswebsite publiceert die voorwaarden altijd klaar en duidelijk en tracht deze niet weg te moffelen om een annuleringsverzekering te kunnen verkopen. Als het hotel echter geen annuleren toelaat of heel stricte voorwaarden stelt kan een annuleringsverzekering zeker van nut zijn, maar ook hier dient men dan goed te lezen onder welke voorwaarden men kan annuleren, want ‘slecht weer’ is meestal niet afdoende reden om je verblijf te annuleren.

De gouden raad voor een annuleringsverzekering: Koop geen annuleringsverzekering die nodeloos is en als je toch beslist één te nemen vergewis je ervan dat deze bruikbaar is.

Kijk goed tijdens het maken van je reservering naar de werkelijke prijs en eventuele bijkomende kosten is onze conclusie

Als je besluit om jouw gekozen hotel daardwerkelijk te boeken, hou dan de prijsopbouw in de reserveringsmodule goed in het oog. Als de prijs tijdens de zoekopdracht niet de uiteindelijke prijs is die dient betaald te worden in het hotel, heb je te maken met onnodige extra kosten. Wij raden je aan om in dat geval gewoon even een andere website te raadplegen die dit hotel ook aanbiedt om deze extra kosten te vermijden. Want 10 tot 20 EUR extra op een reservering van één overnachting is snel tot 30% teveel betaald. Hieronder nog een prachtig voorbeeld:


EN NA DE RESERVERING:

(Bron: hotelspecials.nl)

Hier vindt u hetzelfde hotel zonder enige kosten, zelfs nog goedkoper voor die bepaalde nacht:

(Bron: BoekUwHotel.nl)

Betaalt u dit dan ook met een glimlach?

=> Neem een kijkje op BoekUwHotel.be of BoekUwHotel.nl en reserveer zonder reserveringskosten!

(origineel artikel is te vinden op http://www.boekuwhotel.be/info/wie-betaalt-teveel-door-reserveringskosten )