Geniet volop in Parijs met de kids!

Boek je hotels in Parijs met kids makkelijk, voordelig en snel met BoekUwHotel.nl

Wie graag van een citytrip Parijs profiteert maar ook de kids wil meenemen, moet toch zijn verblijf een beetje plannen. Niet alle jonge kids zijn al geïnteresseerd in cultuur, toch kan een weekend Parijs met kids een topper worden.

Wat te doen tijdens een weekend Parijs met de kids?

Een korte opsomming van de leukste bestemmingen in Parijs met kids:

- Eiffeltoren
- Boottocht op de Seine
- Notre Dame (even de film wel bekijken: Klokkenluider van de Notre Dame)
- Het Louvre (voorziet kinderactiviteiten)
- Montmarte (karikatuurschilders)
- Disneyland Paris

Eiffeltoren met kids

Wie Parijs zegt, zegt Eiffeltoren dus zeker op een weekend Parijs met kids mag de Eiffeltoren niet op het menu ontbreken. Even ontdekken of de kleinsten geen hoogtevrees hebben en dan vooruit naar 300 meter hoogte om de fonkelende lichtstad te bekijken. Een aanrader is om dit ‘s avonds te doen. Aangezien heel Parijs fonkelt van het licht en ook de Eiffeltoren één groot lichtspel is, zullen de kids hier van genieten. Plezier gegarandeerd ( ook voor de ouders! ).

Boottochtje op de Seine

Een boottochtje is voor de kids altijd wel iets leuks. Zo kan je samen met de kids toch een groot stuk van de Seine zien, wat wandelend misschien een beetje moeilijk gaat.

Ballonvaart Parijs

Parijs met kids vanuit de lucht. Een topidee! In het park André Citroën ( ten zuiden van de Eiffeltoren ) kan je alle dagen tussen 9u en 18u om de 10 minuten een afvaart nemen in de ballon. Voor de kids is dit natuurlijk een spannende en leuke attractie. De ballon brengt je zo’n 150 meter hoog en geeft je een uniek zicht over Parijs. Een ballonvaart tijdens een weekend Parijs met kids is een super idee.

Notre Dame

Als navolging op de bekende disney film ‘de klokkenluider van de Notre Dame’ kan het wel eens leuk zijn om de echte Notre Dame te bezoeken met de kinderen. Aansluitend hierop is een boottochtje wel een goed idee angezien je je dan toch op het Ile de la Cité bevindt.

Het Louvre

Wie Parijs met kids bezoekt die al iets ouder zijn, is het Louvre natuurlijk altijd een topmuseum om binnen te wandelen. Van de bekende Mona Lisa, tot de romeinse zaal en de egyptische mummie. Ook voor de kids een leerzaam en interessant bezoek. Het Louvre heeft bovendien tal van kinderactiviteiten. Best wel even op voorhand informeren hiervoor.

Montmartre

Aangezien Montmartre een uiterst gezellig plaatsje is in de franse hoofdstad, mag tijdens om het even welk weekend Parijs deze bestemming niet op het palmares ontbreken. Wie Parijs met kids bezoekt, kan hen zeker even uit het dak laten gaan met een karikatuurschildering van henzelf ( of van de ouders ). Het pittoreske pleintje is altijd vergeven van de schilders dus een wandelingetje hier is best leuk en het zit er tsjokvol lekkere restaurantjes en bistro’s. Een pannekoek na de tekening en de dag kan voor de kinderen alvast niet meer stuk.
(tip!) Je kan ook de kabelbaan nemen naar boven toe, zodat je niet te voet de klim hoeft te doen. Voor de kids kan dit immers toch wel een beproeving zijn.

Overnachten in Parijs met kids

Parijs bezoeken met de kids is dus zeker geen probleem, er zijn meer dan genoeg leuke dingen te doen die ook leerzaam en interessant zijn voor een goed gevuld weekendje Parijs. Rest nog volgende vraag.

____________________________________________________________________________________________________

Op zoek naar hotels in Parijs? Bezoek BoekUwHotel.nl

____________________________________________________________________________________________________

Waar kan je best overnachten in Parijs met kids?

Het aanbod aan hotels in Parijs is ontzettend groot, echter er zijn niet zoveel hotels in Parijs die familiekamers voor 4 personen aanbieden. Een familiehotel in Parijs vinden kan dus best wel even zoeken zijn. Wij doen je hier een tweetal voorstellen van een hotelletje in Parijs dat over familiekamers beschikt.

• Parijs met kids hotel 1: Hotel Londres et Anvers. Richtprijs: 110 EUR
• Parijs met kids hotel 2: Hotel Gramont Opera. Richtprijs: 250 EUR

Wie geen 4 persoonskamers in Parijs kan vinden zal zich toch tevreden moeten stellen met 2 maal een tweepersoonskamer. Als je op zoek gaat naar tweepersoonskamers kan je best uitkijken naar een weekend aanbieding Parijs of een hotel aanbieding in Parijs.