Oud en Nieuw in Oostende: bruisend vernieuwend!

Boek je hotels in Oostende makkelijk, voordelig en snel, met BoekUwHotel.nl!

Zoals elk jaar is er in de Belgische badstad Oostende weer heel wat te beleven tijdens oud en nieuw. Alle badsteden proberen het eindejaar zo interessant mogelijk in te kleden want dit blijft toch de meest romantische periode van het jaar. Oostende doet jaarlijks ongelooflijk z’n best om het beste eindejaar te bieden zowel vanuit toeristisch standpunt als voor de inwoners van de stad. Hieronder een kort overzicht van de belangrijkste attracties en evenementen tijdens het eindejaar in Oostende. Er zijn ook tal van hotel aanbiedingen in Oostende tijdens deze periode dus ideaal om mee te gaan genieten. Vergeet ook niet dat tijdens oud en nieuw het evenement ‘Met Ensor aan Tafel‘ loopt, dit is een gastronomisch niet te missen evenement waaraan heel wat restaurateurs aan deelnemen.

=>RESERVEER uw eindejaarshotel in Oostende makkelijk en voordelig op BoekUhotel.nl!

Wat te doen tijdens het eindejaar in Oostende:

Schaatsbaan in Oostende: WINTERIJS, zet het nieuwe jaar schaatsend in!

Locatie: Wapenplein te Oostende

Zoals elk jaar is de ijsbaan tijdens het eindejaar in Oostende weer van de partij. Ditmaal overdekt, tot groot jolijt van het publiek, gedaan met regen of sneeuw, de kerstmarkt en ijsbaan in Oostende met een grootte van 1000 m² blijft droog dit jaar tijdens oud en nieuw.

Kostprijs: Schaatsen: slechts 5 EUR (1 uur schaatsen en huur schaatsen inbegrepen). Wie daarintegen z’n eigen schaatsen meebrengt, betaalt niet meer dan 4 EUR.

Openingsuren tijdens de eindejaarsperiode in Oostende:
Vóór de kerstvakantie: zondag tot donderdag: 11.00 tot 18.00 uur
vrijdag & zaterdag: 11.00 tot 20.00 uur
Tijdens de kerstvakantie: dagelijks van 11.00 tot 21.00 uur
Op 24 en 31/12: van 11.00 tot 18.00 uur

De ijsbaan is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers(!!).

De kerstmarkt vlak naast de ijspiste is tijdens het eindejaar in Oostende dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur, de chalets en kerststalletjes mogen open blijven tot 22.00 uur. De horeca-uitbatingen blijven open tot 24.00 uur, op vrijdag en zaterdag zelfs tot 01.00 uur. Geniet er dus maar van een lekker glas warme wijn of een hartverwarmend eindejaars jenevertje tijdens een weekendje Oostende!

Sfeer in het park en het fort Napoleon

Locatie: Leopoldpark en Fort Napoleon

Tijdens oud en nieuw in Oostende van 03/12/2010 tot 09/01/2011 wordt het Leopoldpark wederom omgetoverd tot een sfeervol eindejaarsdecor. De accenten liggen dit eindejaar vooral op de kiosk en het prachtige Bloemenuurwerk. Dit is steevast de ideale locatie voor een romantische wandeling tijdens een eindejaars weekendje Oostende. Tijdens oud en nieuw kan Oostende concurreren met een romantisch weekendje Brugge. Ook het Fort Napoleon zal dit jaar opnieuw in een prachtige sfeervolle verlichting baden.

Christmas Square

Locatie: Alfons Pieterslaan van 26/11/2010 tot 03/01/2011

Net als de voorbije eindejaarsperiodes in Oostende heeft de Kerstman ook dit jaar de Alfons Pieterslaan uitgekozen als verblijfsadres te Oostende. In samenwerking met de dienst Toerisme Oostende bouwen de handelaars van de Boulevard een gezellige Christmas Square op het plein voor de Sint-Jozefskerk. Een reuze beer in kerstoutfit zorgt voor de sfeer en dagelijks tussen 10 en 24 december komt de Kerstman (behalve op 12/12) een bezoekje brengen aan het eindejaar in Oostende. Tussen 14.30 en 15.30 uur is de Kerstman aanwezig op het plein en tussen 15.30 en 17.00 uur brengt hij een bezoek aan de deelnemende handelaars. Kinderen kunnen dus dagelijks een bezoekje aan de kerstman brengen.

Eindejaarsvuurwerk: Zet Oud en Nieuw knallend in in Oostende

Locatie: Groot Strand naast Kursaal op 31/12/2010 om 24.00 uur.

Het eindejaarsvuurwerk is een ware traditie tijdens oud en nieuw in Oostende. Duizenden mensen vieren de overgang van oud naar nieuw onder het fonkelende licht en de luide knallen van een betoverend vuurwerk.

Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd om samen met duizenden andere feestvierders het oude jaar uit te wuiven en het nieuwe jaar in te zegenen op de zeedijk in Oostende ter hoogte van het Kursaal. Oortjes dicht dus voor de slapenden in de hotels met zeezicht in Oostende.

Thermae Palace

Aangeraden luxe hotel in Oostende tijdens de eindejaarsperiode: Thermae Palace! Kijk ook uit voor hotels Oostende Last Minute want er zullen weer enkele goedkope dagen zijn tussen kerst en nieuw!