Musea in Londen

Musea in Londen: voor ieder wat wils!

musea in londenWie een weekendje naar de Britse hoofdstad plant kan uiteraard onmogelijk enkele van ‘s werelds meest beroemde musea in Londen missen. Londen is een razend interessante museumstad en sinds een tiental jaar werden álle openbare musea in Londen helemaal gratis gemaakt voor jongeren tot 16 jaar. Ook enkele andere erg mooie musea in London zijn gratis voor alle bezoekers, uitgezonderd een paar speciale (tijdelijke) tentoonstellingen.

Toppers onder de musea in Londen zijn o.a het British Museum, The Saatchi Gallery, Tate Modern, Madame Tussaud’s, het Science Museum, de National Gallery en het Natural History Museum. Wil je meer info over musea in Londen? Kijk dan hieronder, waar we je een eerste kennismaking bieden met een aantal absoluut aan te raden musea in Londen.

___________________________________________________________

Musea in Londen > British Museum

Hét nationale museum van het Verenigd Koninkrijk, met een van de allergrootste (en tevens mooiste) kunstcollecties ter wereld. Het meest imposante stuk hier is de zestien ton (!) wegende poort (met de stier met vleugels) uit Khorsabat. Een basic must onder de diverse musea in Londen.

>>> British Museum, Great Russell Street London. Open van zaterdag tot woensdag van 10u-17u30 en op donderdag-vrijdag van 10u-20u30. Metro: Holborn.

___________________________________________________________

Musea in Londen > Tate Modern

Van alle musea in Londen de perfecte plek voor wie het beste van de internationale moderne kunst wil bewonderen. Tate Modern vind je terug aan het einde van de Millenium Bridge. De vaste collectie is gratis te bezoeken, net als sommige tijdelijke tentoonstellingen.

>>> Tate Modern, Bankside 25 Sumner Street London. Open van zondag tot donderdag van 10u-18u en vrijdag-zaterdag van 10u-22u. Metro: Southwark of Blackfriars.

___________________________________________________________

Musea in Londen > Science Museum

Het Science Museum herbergt de grootste en belangrijkste wetenschappelijke collectie op aarde, met kleppers als de Apollo ruimtecapsule. Met voorsprong een van de meest fascinerende musea in Londen.

>>> Science Museum Exhibition Road South Kensington, London. Dagelijks open van 10u-18u. Gesloten tijdens de kerstdagen. Metro: South Kensington.

___________________________________________________________

Musea in Londen > National Gallery

Absolute aanrader onder de musea in Londen. National Gallery laat je genieten van enkele unieke Westerse Europese schilderijen uit de periode 1260-1900, met werken van grootmeesters als Botticelli, Leonardo da Vinci, Rembrandt, Gainsborough, Turner, Renoir, Cezanne en Van Gogh.

>>> National Gallery, Trafalgar Square, Londen. Open van 10u-18u, woensdag tot 21u. Gesloten tijdens de kerstdagen. Metro: Charing Cross of Leicester Square.

___________________________________________________________

Musea in Londen > The Saatchi Gallery

The Saatchi Gallery huisvest een unieke collectie moderne kunst. Net als enkele andere musea in Londen probeert the Saatchi Gallery om het grote publiek kennis te laten maken met minder vanzelfsprekende kunst. Het museum telt meer dan duizend kunstwerken, met berucht werk van kunstenaars als Damien Hirst‘s (bijvoorbeeld de groot uitgevallen tijgerhaai geplaatst in een tank gevuld met formaldehyde).

>>> Saatchi Gallery, 98a Boundary Road, St Johns Wood, London. Open van zondag tot donderdag van 10u-20u, vrijdag-zaterdag van 10u-22u. Gesloten tijdens de kerstdagen. Metro: Westminister, Waterloo, St. John’s Wood, Swiss Cottage.

___________________________________________________________

Musea in Londen > Natural History Museum

Het Natural History Museum blijft bezoekers verbazen met tientallen fascinerende, interactieve tentoonstellingen per jaar. Een van de beste musea in Londen zeker om met kinderen naartoe te gaan, vooral de tentoonstelling over dinosaurussen zal jong en oud weten te boeien!

>>> Natural History Museum, Cromwell Road Londen. Open van maandag tot zaterdag van 10u-17u50 en zondag van 11u tot 17u50. Gesloten tijdens de kerstdagen. Metro: South Kensington.

___________________________________________________________

Musea in Londen > Design Museum

Het Design Museum laat industrial design van over de hele wereld zien, met een ruime verzameling auto’s, meubels, huishoudelijke apparatuur en prototypes van meer hedendaagse producten. Een van de prettigste musea in Londen!

>>> Design Museum, 28 Shad Thames, London. Open elke dag van 10u-17u45. Gesloten tijdens de kerstdagen. Metro: Tower Hill of London Bridge.

___________________________________________________________

Musea in Londen > Victoria & Albert Museum

Het Victoria en Albert Museum is een van de aantrekkelijkste musea in Londen, met een uitgebreide verzameling kunstwerken van over de hele wereld. Van alle musea in Londen het enige dat kan zeggen dat ze de grootste collectie Renaissance sculpturen van buiten Italië en de grootste collectie Indiase kunstwerken buiten India bezit. Je vindt hier verder ook nog een brede verzameling Islamitische, Chinese en Japanse kunst alsook een gallerij met Engels meubilair, keramiek en portretten.

>>> Victoria and Albert Museum, Cromwell Road, London. Open van 10u-17u45, op woensdag en de laatste vrijdag van de maand open van 10u-22u. Gesloten tijdens de Kerstdagen. Metro: South Kensington.

___________________________________________________________

Musea in Londen > National Portret Gallery

De National Portret Gallery stelt een bijzonder mooie verzameling portretten tentoon, variërend van Victoriaanse tot laat 20ste-eeuwse portretten. De werken zijn van de hand van kunstenaars als Warhol en Hambling. Het beroemdste portret is het groepsportret van de Brontë zussen van de hand van hun broer, Bramwell.

>>> National Portret Gallery, St Martin’s Place, Londen. Open van ma-di-woe en za-zon van 10u-18u, op don-vrij van 10u-21u. Gesloten tijdens de Kerstdagen. Metro: Charing Cross of Leicester Square.

___________________________________________________________

Musea in Londen > Tate Britain

Grootste collectie Britse kunst ter wereld, met kunstwerken van 1500 tot heden. Beroemde werken van onder andere Constable, Gainsborough, Hockney en Turner. Zeker een must voor wie geïnteresseerd is om musea in Londen te bezoeken.

>>> Tate Britain, Millbank, London. Dagelijks open van 10u-17u30. Gesloten tijdens de kerstperiode. Metro: Pimlico, Vauxhall of Westminister.

___________________________________________________________

Andere info dan musea in Londen:

Genoeg musea in Londen bezocht en nood aan iets anders?

- Bezienswaardigheden in Londen
- Shoppen in Londen
- Kerst in Londen
- Weersverwachting Londen

No comments yet.
No trackbacks yet.