Praalstoet van de Gouden Boom: Vijfjaarlijks spektakel

Boek je hotels in Brugge makkelijk, voordelig én snel met BoekUwHotel.nl!

Het is al van 2007 geleden maar daar is de Gouden Boomstoet weer! Allen naar Brugge tijdens de twee laatste zondagen van augustus voor het betoverende spektakel van de Gouden Boomstoet, dat maar om de vijf jaar wordt georganiseerd. Wees er dus als de kippen bij en mis deze unieke praalstoet van de Gouden Boom in het historisch hart van Brugge niet!

De Gouden Boomstoet: Praktische informatie

Waar: historisch hart van Brugge
Wanneer: zondag 19 augustus & zondag 26 augustus 2012, telkens om 15u30
Tickets te bekomen vanaf 1 maart 2012
Website Gouden Boomstoet: hier

De vijfjaarlijkse Praalstoet van de Gouden Boom werd in 1958 gecreëerd. Sinds zijn eerste editie is de stoet een realisatie van de Stad Brugge in samenwerking met het Comité voor Initiatief. Centraal thema blijft de “Wapenpas van de Gouden Boom” die in 1468 op de Brugse Markt werd gehouden ter gelegenheid van het huwelijk van Karel de Stoute, graaf van Vlaanderen en hertog van Bourgondië, met de Engelse prinses Margaretha van York. In 2002, toen Brugge culturele hoofdstad van Europa was, werd tijdens de Gouden Boomstoet een actueler historisch beeld van Vlaanderen opgehangen met bijkomende accenten op de rol van de stedelijke magistratuur, gilden en ambachten in hun strijd tegen de heersende vorsten.

Natuurlijk wordt ook de eeuwenoude legende van de Gouden Boom schitterend gevisualiseerd. De Gouden Boomstoet is een heus spektakelstuk met een paar duizend figuranten jong en oud, zes reuzen en twaalf praalwagens als schitterende blikvangers en betoverende pronkstukken. Ook leuk is om zelf actief mee te duiken in het historisch verhaal achter de Gouden Boomstoet aan de hand van het fietsparcours van Sluis over Damme tot het Prinsenhof in Brugge. Zes verhaalpanelen verbinden het prinselijk parcours dat in 1468 werd afgelegd naar aanleiding van de feestelijkheden voor het huwelijk van Karel de Stoute en Margareta van York. Na de aankomst van Margareta in Sluis, werd eerst het huwelijk voltrokken in Damme, waarna de blijde intrede in Brugge volgde, bekroond met een week lang feesten in het Prinsenhof en een steekspel op de Markt.

De Gouden Boomstoet: U krijgt maar één keer om de 5 jaar de kans om dit ongeëvenaard spektakel mee te maken! Absoluut de moeite waard dus om een van de twee laatste zondagen van augustus te reserveren en een weekendje Brugge in uw agenda te schrijven!

Op zoek naar leuke plekjes in Brugge om te overnachten, zodat u in alle rust van de Gouden Boomstoet kunt genieten? Surf naar BoekUwHotel.nl voor de allerbeste aanbiedingen voor hotels in Brugge!