Parkeren in Parijs

Parkeren Parijs: De auto veilig geparkeerd?

Boek je hotels in Parijs makkelijk, voordelig en snel met BoekUwHotel.nl!

Parijs is als één van ‘s werelds grootste steden, met meer dan 10 miljoen inwoners, een bijzonder drukke stad waar parkeren heel moeilijk kan zijn. Je wagen met een gerust hart achterlaten tijdens een stedentrip Parijs is een ‘must’. Enkele weetjes over het parkeerbeleid en de prijs om de auto 24 uur te parkeren in Parijs.

Parkeren in Parijs: op straat

Wie snel even de wagen kwijt wil kan dit overal op straat, waar parkeren toegelaten is, mits je over een Paris Carte Parkeerkaart beschikt. Deze kaarten zijn te koop in nagenoeg elke kiosk en de prijs varieert van 10 tot 30 EUR. Deze kaart moet je goed zichtbaar achter de voorruit plaatsen. Uiteraard dien je ook het uurtarief voor parkeren in Parijs te betalen. Dit kost je in het stadscentrum zo’n 3 € per uur en in de arrondissementen rondom het centrum 1 € per uur. Let wel dat de maximale parkeerduur 2 uur bedraagt. (Tip!) Parkeren Parijs op straat de zondag en ‘s nachts is gratis.

Parkeren in Parijs: in parkeergarages

Wie de wagen liefst veilig achterlaat moet kiezen voor een bewaakte parking. Deze zijn in Parijs 24 uur geopend 7 op 7. Zo kan je parkeren Parijs zonder schrik voor diefstal of vandalisme en met gerust hart de stad in wandelen. De parkeergarages zijn wel prijzig:

Parkeren in Parijs: tarieven

- Prijs Parkeren Parijs centrum voor 24 uur: +/- 25 tot 30 €. Er zijn lichte verschillen afhankelijk van de ligging van de parkeergarage in Parijs.
- Prijs Parkeren Parijs centrum per uur: 2,50 tot 3 €
- Prijs Parkeren Parijs buiten het centrum (24 uur): 10 tot 15 €

Wie enkele dagen in de lichtstad Parijs verblijft en met zekerheid de wagen niet nodig heeft kan opteren voor een goedkopere parking buiten het centrum ( dichbij de Boulevard Péripherique; de ring rond parijs ) en de metro nemen voor alle verplaatsingen. Dit is ons inzien veruit de beste oplossing voor parkeren Parijs.

Voor meer info: Vinci Park

Parkeren Parijs: Kies voor een Parkeergarage!
No comments yet.
No trackbacks yet.