Metro in Parijs

De Metro Parijs, de levenslijn door de stad

Boek je hotels in Parijs makkelijk, voordelig en snel met BoekUwHotel.nl!

Als je een weekend Parijs plant is één van de eerste zaken die je plant de bezoekjes aan de verschillende bezienswaardigheden in Parijs, wel het tweede dat je zou moeten plannen is je reis door de stad. De wereldstad Parijs is immers een kluwen van kleine straatjes afgewisseld met grote lanen. De afstanden in deze stad zijn eigenlijk moeilijk te wandelen. Belangrijk is dus dat je een goed idee hebt van de metro Parijs. Je zal de metro Parijs meerdere keren per dag moeten gebruiken. Zelfs al lijkt het op de kaart van Parijs een korte afstand, dan nog neem je best de metro voor één of twee haltes, zo zal je veel meer tijd kunnen spenderen aan het bezoeken van de stad tijdens je citytrip Parijs. De Metrolijnen zijn aangeduid met verschillende kleuren. Er zijn 16 stadslijnen en 5 regionale lijnen ( deze noemen RER en gaan tot buiten de stad, maar met je metro ticket kan je hier ook op mee rijden. )

Prijs Metro Parijs

Ticketjes voor de metro kan je in alle haltes kopen (in kleinere haltes dikwijls enkel electronisch met creditcards. Dus even opletten als je hier niet over beschikt.). Ook kan je deze tickets kopen in vele kiosks, shops ‘Tabac’, toeristenbureaus en ook in bus en tramhaltes. Je kan losse tickets kopen of een zogenaamd carnet van 10 tickets, wat stukken voordeliger is!

Prijs Metro Parijs voor losse tickets en Carnet 10 ritten

Prijs Metro Parijs volwassenen: 1.70 € per rit
Prijs Metro Parijs volwassenen carnet 10 ritten: 12.00 €

Prijs Metro Parijs kinderen 4 tot 9 jaar: 1.70 € per rit
Prijs Metro Parijs kinderen 4 tot 9 jaar carnet 10 ritten: 6.00 €

Prijs Metro Parijs kinderen 0 t/m 3 jaar: gratis vervoer in metro, tram en bus.

Kaart Metro Parijs

Volg onderstaande link voor een goede kaart van de metro in Parijs, deze kaart kan je ook krijgen aan de loketten van de metro, maar zorg er in ieder geval voor dat je altijd één op zak hebt. Geloof het maar, je zal deze heel hard nodig hebben.

Kaart Metro Parijs

Reistijden Metro Parijs: Geen 24/24 dienst!

De metro Parijs rijdt dagelijks van ong. 05.30 tot ong. 01.15, in het weekend spoort de metro een uurtje langer. Er is jammergenoeg geen 24 uurs dienst, dus in de nachtelijke uurtjes zal je aangewezen zijn op de taxi’s, gelukkig rijden er hier wel een 15000-tal van rond in de stad, of de nachtbussen genaamd de ‘noctiliens’. Deze rijden van 00.30 tot 05.30 in en rond Parijs. Er zijn een beperkt aantal lijnen maar alle drukke punten van de stad worden met elkaar verbonden.

Bus of Metro in Parijs

De bussen in Parijs hebben het belangrijk voordeel dat je niet ondergronds gaat en je dus tijdens je verplaatsing toch veel van de stad ziet. Het gaat iets trager dan de metro maar je hebt een uitzicht. De keuze tussen bus of metro hangt af van hoever je verplaatsing is. Neem voor korte afstanden eerder de bus en langere afstanden absoluut de metro.
Belangrijk! Neem geen bussen tijdens het spitsuur, dan zie je niks van de stad en zit je opééngepakt, dan is de metro een veel beter alternatief.

Meer informatie over Parijs:

- Hotels in Parijs
- Bezienswaardigheden in Parijs
- Kaart Parijs
- Winkelen in Parijs
- Weersverwachting Parijs
- Restaurants in Parijs
- Parkeren in Parijs

No comments yet.
No trackbacks yet.