Montmartre Parijs

Montmartre parijs en zijn basiliek de Sacré-Coeur

parijs montmartreWie Parijs bezoekt, zal beslitst even naar de wijk Montmartre in Parijs afzakken. Deze wijk in Parijs in het achtiende arrondissement ligt op een hoge heuvel van ongeveer 134 meter en biedt zo een uniek zicht over de stad, zeker ‘s avonds wanneer de lichtjes aangaan. De heuvel valt des te meer op daar op de top de machtige en bekende basiliek du Sacré Coeur pronkt.

Montmartre is sinds jaar en dag een toeristische trekpleister van Parijs voor al wie een stedentrip Parijs maakt. ‘Le Butte Montmartre’ zoals deze plaats door ‘les parisiens’ wordt genoemd, heeft altijd al een aantrekkingskracht gehad op schilders en kunstenaars van heinde en verre. Montmartre is een bijzonder gezellige plaatsje in Parijs

Montmartre Parijs staat ook bekend omwille van zijn steile trappen die naar de ingang van de basiliek du Sacré Coeur leiden. De Rue Foyatier telt zo’n 300 treden die je tot bovenaan de heuvel brengen. ( Gelukkig bestaat er ook een liftje vlak naast de trappen, die je zonder inspanning naar boven brengt.

Kunst op Montmartre

Vlakbij de basiliek van Montmartre vindt je een klein, gezellig marktpleintje bekend om z’n schilderkunst. Bijna alles hier wordt verkocht aan het toerisme in Parijs. Dit is zonder twijfel één van de gezelligste plaatsjes in de Franse hoofdstad. Het loont de moeite tegen de avond in Montmartre Parijs langs de standjes te slenteren en te genieten van de schilderkunst en artistieke activiteiten. Niet alles is strikt schilderijen, je vindt er ook heel wat karikatuurschilders, die voor een paar euro’tjes, je gezicht in enkele minutjes omtoveren in een algemene lachbui van familie en vrienden.

Dineren op Montmartre

De wijk Montmartre in Parijs staat ook bol van de pittoreske en lekkere restaurantjes. Hoe kan het ook anders door de dagelijkse hoeveelheid toeristen die hier terecht komen. Ondanks het toeristisch karakter kan men er best lekker eten aan goede prijzen. Verken de straatjes rond het marktpleintje van Montmartre, je vindt er beslitst een restaurantje precies op maat gesneden voor een gezins- of romantisch dineetje.

Overnachten dichtbij Montmartre in Parijs

Het 18de arrondissement van Parijs telt ook heel wat hotels. Wie dus graag in een charme hotel in Parijs verblijft dichtbij het centrum van Montmartre kijkt best eens even naar volgende 2 hotels in Parijs. We kiezen hier speciaal voor 1 luxe hotel in Parijs en 1 eerder goedkoop hotel in Parijs voor een perfect weekend Parijs.

Best Western Paris Montmartre: Het Best Western Parijs Montmartre team biedt u een 24-uurs service van hoge kwaliteit, verwelkomt u van harte, luistert en reageert meteen op al uw verzoeken. Dit mooie 3 sterren hotel in Parijs is ideaal gelegen als u dichtbij Montmartre in Parijs wenst te overnachten.

Richtprijs: +/- 140 EUR per nacht ( tweepersoonskamer)

Hotel du Moulin: Dit charmant 2 sterren hotel in Parijs is vlakbij le Butte Montmartre Parijs gelegen. Het hotel du Moulin ligt in een rustige straat in het hart van de meest toeristische wijk van Parijs, tussen de ‘Sacre Coeur’ en de ‘Moulin Rouge’.

Richtprijs: +/- 60 EUR per nacht ( tweepersoonskamer)

Op zoek naar artistiek, cultuur of gastronomie: Montmartre Parijs blijft verrassen
No comments yet.
No trackbacks yet.