Berlijn

Een weekendje naar Berlijn: toppie!

Boek je hotels in Berlijn makkelijk, voordelig en snel met BoekUwHotel.nl!

Hoeft het nog gezegd: Op een weekendje Berlijn kom je terecht in een stad die zowel geschiedenis als toekomst uitademt. Een erg trendy stad dus, extreem populair bij jonge reizigers, maar met een intrigerende geschiedenis en cultureel-historisch patrimonium om u tegen te zeggen. Wie ruim geïnformeerd een weekendje Berlijn wil meemaken, gaat best eens langs bij volgende pagina’s:

- Bezienswaardigheden in Berlijn
- Hotels in Berlijn

Weekendje Berlijn: Trendy stad

Een weekendje Berlijn doen (of langer) is iets wat al een tijdje erg gegeerd bij feestende jongeren. Het fors uitgebalanceerde nachtleven in Berlijn is dan ook al een tijdje een belangrijke aantrekkingsfactorvoor wie een weekendje Berlijn organiseert. Een gezellige avond in een van de talloze cafés of een bruisende, never-ending nacht in een van de vele trendy nachtclubs, je zult zien: een weekendje Berlijn laat de harten van iedereen sneller slaan!

Weekendje Berlijn: Historische stad

Wie een weekendje Berlijn doet, komt terecht in een stad met een een rijke en erg boeiende geschiedenis. Zowel de historische bezienswaardigheden, waaronder bijvoorbeeld het imposante Schloss-Charlottenburg als de meer recente overblijfselen als de Berlijnse muur (Checkpoint Charlie, East Side Galllery), maken een weekendje Berlijn op geschiedkundig vlak een regelrechte aanrader.

Weekendje Berlijn: Groene stad

Maar liefst één vierde van Berlijn bestaat uit parken, meren, stranden en andere groene stukjes oase. Ideaal voor wie tijdens een weekendje Berlijn eens wil ontsnappen aan de drukte van de stad!

Weekendje Berlijn: Musea

Zoals je tijdens je weekendje Berlijn wel zult merken: Berlijn is een van de meest fascinerende steden in Europa op vlak van musea. Zowel de kunstmusea (Gemäldegalerie, het Bode-Museum en het Pergamonmuseum) als de historische musea, komen tijdens een weekendje Berlijn ruimschoots aan bod en doen liefhebbers hun stoutste dromen waarheid worden

Om af te ronden, nog een pittig stop-motion filmpje voor een weekendje Berlijn:

No comments yet.
No trackbacks yet.