Concertgebouw Brugge: hoogstandje op vele vlakken!

Boek je hotels in Brugge makkelijk, voordelig en snel, met BoekUwHotel.nl!

Het Concertgebouw Brugge is een muziek- en podiumkunstencentrum met internationale faam, een realisatie uit 2002 waarop Brugge terecht fier mag zijn en een van de meest in het oog springende attracties in Brugge! Het Concertgebouw Brugge richt zich voornamelijk op de creatie en voorstelling van kunst naar internationale maatstaven. Het Concertgebouw Brugge kiest dan ook resoluut voor de disciplines muziek, muziektheater alsook hedendaagse dans waarbij de infrastructurele troeven van het Concertgebouw Brugge maximaal gebruikt worden. Beeldende kunst en multimedia zijn als parallelle kunstvormen en intermediair altijd aanwezig, nu eens prominent, dan weer subtiel. De programmering van het Concertgebouw Brugge vertrekt vanuit een sterke professionele, creatieve benadering. Als levendig kunstenhuis richt het Concertgebouw Brugge zich op een ruim en zeer verscheiden publiek in Vlaanderen en ver daarbuiten.

Het Concertgebouw Brugge stelt zijn infrastructuur eveneens ter beschikking van derden voor de realisatie van diverse evenementen. De Concertzaal biedt plaats aan 1289 mensen en de Kamermuziekzaal aan 322 mensen maar ook de talrijke ontvangstruimten (sommigen met prachtig panoramisch uitzicht op het historisch centrum van Brugge) kunnen door derden worden gehuurd. Eigenlijk kan het hele Concertgebouw Brugge gebruikt worden voor de organisatie van events allerhande (congressen, colloquia, productpresentaties, recepties, podiumproducties, enz)… Hierbij ondersteunt het Concertgebouw Brugge u met graag met raad en daad.

Concertgebouw Brugge: Praktische info

Adres: ‘t Zand 34, 8000 Brugge
Officiële website Concertgebouw Brugge
Mail: info@concertgebouw.be

Concertgebouw Brugge: Bereikbaarheid en parkeren

Trein, bus of te voet: Het Concertgebouw Brugge is makkelijk bereikbaar per trein, het ligt op amper tien minuten stappen van het station, via het mooie Albertpark. Ook wie liever niet wandelt raakt er makkelijk: om de vijf minuten is er een bus (minder dan €1) richting centrum (stopt vlak aan het Concertgebouw Brugge).

Auto: Op de E40 Brussel-Oostende of de E403 Rijsel-Kortrijk-Brugge neemt u afrit 8 richting Brugge. U blijft de N31 volgen. U neemt de afslag ‘Brugge Centrum – Waggelwater – AZ Sint-Jan’, waarna u op de Bevrijdingslaan komt. U blijft deze weg steeds rechtdoor volgen. Na de derde verkeerslichten kunt u na ongeveer 200 meter makkelijk de ondergrondse parking ‘Centrum-Zand’ binnenrijden.

Parkeren: De betaalparking ‘Centrum-Zand’ bevindt zich onder het Concertgebouw (vanaf 19u erg voordelig). Op weekdagen en op zondag sluit deze parking om 1 uur ’s nachts. Op vrijdag en zaterdag is de parking 24/24u open.

Concertgebouw Brugge: Concertgebouwcafé

Wie in de pauze of na een voorstelling nog wat wenst na te genieten kan dit op erg gezellige wijze in het café van het Concertgebouw Brugge. Hier kun je genieten van de heerlijke lokale specialiteiten, zoals een verwenkoffie, fingerfood of lunches à la carte. Beluister aan je tafel de cd-selectie als voor- of naproefje van een concert, of blader wat door een goed boek. Dit rookvrije café met uitzicht op ‘t Zand is eveneens een uitstekende plek om ook gewoon tijdens de dag eens te verpozen. Tijdens voorstellingen is het café open zo’n uur voor de voorstelling begint.

Meer info over Brugge:

Attracties in Brugge
Bezienswaardigheden in Brugge
Evenementen in Brugge
Musea in Brugge
Winkelen in Brugge
Romantisch weekendje Brugge