Treinen in Oostende

Met de trein van en naar Oostende aan de Vlaamse Kust!

Wie een weekend Oostende plant reist best met de trein naar de stad Oostende, lekker makkelijk en snel. Aangezien de drukke badstad zeker tijdens de mooie zomerse dagen heel wat verkeer te verwerken krijgt en een parkeerplaats bemachtigen een kunst op zich is, is kiezen voor het openbaar vervoer en dus voor de trein een heel slimme zet die je nogal wat tijd zal sparen.

De treinverbindingen van en naar Oostende zijn heel regelmatig en kunnen je heel wat kopzorgen besparen vooral over waar je de auto kwijt kan. Bovendien is het station van Oostende gelegen aan de jachthaven en dus op slechts een paar honderd meter van het centrum. Zelfs met pak en zak is het maar een kleine afstand naar je goedkoop hotel in het centrum van Oostende vanuit de treinhalte!

Ligging station Oostende

Vlak aan de jachthaven van de stad, dichtbij het bekende Zeilschip Mercator, ligt het Station van Oostende. Je wandelt vanuit het station in minder dan 5 minuten naar het hart van de shoppingstraten en de meeste hotels in Oostende centrum. De trein naar Oostende is dus bijzonder slim gekozen. Wie toch liever gaat parkeren in Oostende vindt hier wel wat meer info.

Ligging Station: Natiënlaan 1, 8400 Oostende

Belangrijkste uurregelingen treinen Oostende

Elk half uur vertrekt een trein richting binnenland ( Brussel ) vanuit het station van Oostende.

- De huidige uurregeling (2011):

Richting Brussel: Elke 14 minuten na het uur en elke 42 minuten na het uur.

Richting Antwerpen: Elke 3 minuten na het uur en elke 14 minuten na het uur.

Meer info: zie website van de nmbs

Treinen naar Oostende is de snelste weg naar de Belgische Koningin van de badsteden
No comments yet.
No trackbacks yet.