Evenementen in Oostende

Evenementen in Oostende: Stad aan Zee

Boek je hotels in Oostende veilig, goedkoop en snel met BoekUwHotel.nl!

Als enige grote badstad aan de Belgische kust heeft Oostende uiteraard heel wat in petto voor de bezoeker. Oostende is een badstad die het ganse jaar door leeft en werkelijk bruist van de activiteiten in de zomermaanden juli en augustus.

Wie verzekert wil zijn van een goed gevuld weekendje aan zee en ook nog eens wil kiezen uit een ruim scala aan mogelijkheden is in Oostende aan het juiste adres. Evenementen in Oostende zijn er altijd het ganse jaar door met een aantal uitschieters tijdens juli en augustus. Oostende kan zich dan ook trots kronen tot de koningin van de Belgische badsteden.

De bekendste jaarlijkse evenementen in Oostende

- Met Ensor aan tafel ( het unieke culinaire concept aan de kust tot 3 april ) – Lotto Kites International ( 14 en 15 mei ) – Oostende voor Anker ( 26 tot 29 mei ) – Ostend Beach Dance Festival ( 25 juni ) – Vurige Maandagen ( 11 – 18 – 25 juli / 1 – 8 -15 augustus) – Kids at Oostende ( 4 tot 15 juli ) – WOOSHA ( 13 tot 16 juli ) – Jaarlijks Vuurwerk in Oostende op 21 juli – Paulusfeesten Oostende (10 tot 16 augustus ) – Wijk in beweging ( 27 augustus )

Oostende is altijd al een stad in beweging geweest. Elk jaar weer zijn deze evenementen in Oostende goed voor tienduizenden bezoekers uit het hele land. Je kan dus best je weekend Oostende even plannen en één van deze top evenementen aan de kust proberen mee te pikken.

Vooral de maand Juli is dé maand van de evenementen in Oostende

De julimaand is een maand waar er in de badstad Oostende heel wat georganiseerd wordt. Dit start al met het Ostend Beach Festival eind juni en wordt dan opgevolgd door de vurige maandagen, de kidsweken in Oostende en het Woosha festival!

In augustus zijn het vooral de paulusfeesten die als evenement in Oostende heel wat volk en toeristen trekken. Op de evenementsdagen is de stad extra druk dus kom je best op die dagen met de trein naar Oostende ( NMBS ) om parkeerproblemen te vermijden. Wie wil goedkoop overnachten in Oostende tijdens één van de evenementen in Oostende boekt z’n hotel in Oostende best even op voorhand want anders sta je steevast voor een volgeboekt hotel in Oostende centrum!

Oostende, een stad bol van evenementen
No comments yet.
No trackbacks yet.