Parkeren in Kortrijk

Parkeren in Kortrijk: betalend in heel het centrum

parkeren in kortrijkIn Kortrijk wordt het autoverkeer zo veel mogelijk uit het centrum van de stad geweerd maar wie wenst te parkeren in Kortrijk in het centrum heeft niettemin een grote keuze:

• In de stadskern worden de plaatsen hoofdzakelijk voorbehouden voor kortparkeerders (korter dan 2u) en natuurlijk de bewoners zelf.

• Wie langer wil parkeren in Kortrijk gebruikt het best de daartoe voorziene (rand)parkings op 10 minuten wandelafstand van het centrum, of op de zogenaamde Park & Ride Parking aan Kinepolis. Met de gratis P+R-bus (10 minuten frequentie) kan je dan naar het centrum.

• Je kan ook de hele dag parkeren in Kortrijk in de boven- en ondergrondse centrumparkings (max. 8 uren). Ook is het mogelijk om te dagparkeren in de binnenstad (max. 8 uren), beperkt tot de volgende straten: Omgeving Aalbeeksesteenweg, Passionistenlaan, Sint-Antoniusstraat, Stasegemsestraat, Veldstraat, Station, Sint-Denijsestraat, Overleie

Toch blijft de stad voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden om te parkeren in Kortrijk, vooral dan in het centrum. De binnenstad telt nu zo’n 5.500 bovengrondse parkeerplaatsen (betalend of blauwe zone) plus 980 ondergrondse parkeerplaatsen. Onder winkelcentrum K in Kortrijk liggen ook nog een duizendtal parkeerplaatsen (al is parkeren hier wel enigszins duurder).

Parkeren in Kortrijk: drie zones

parkeren in kortrijkOp de website van Parko, de instantie belast met de beleidsuitvoering rond parkeren in Kortrijk, vind je een plan van van de stad met de verschillende parkeerzones en de verschillende parkings. Bovendien toont binnenkort een parkeergeleidingssysteem je de kortste weg naar een beschikbare plaats, waardoor parkeren in Kortrijk een absoluut makkie wordt.

Betalend parkeren in Kortrijk kan in drie zones, elk met een eigen maximumparkeerduur. Bij het parkeren in Kortrijk wordt er afgerekend per € 0,10 met een minimum parkeergeld van € 0,30. Je kunt je parkeerbeurt tegenwoordig ook via SMS betalen.

Meer info over Kortrijk:

- Bezienswaardigheden in Kortrijk
- Hotels in Kortrijk
- Evenementen in Kortrijk
- Winkelen in Kortrijk
- Kortrijk Xpo

No comments yet.
No trackbacks yet.