Parkeren in Knokke-Heist

Parkeren in Knokke-Heist: Opgelet, betalend!

Knokke-Heist heeft in 2011 een volledig nieuw parkeerbeleid voor de gehele gemeente ingevoerd en de stad opgedeeld in 4 zones. Hierdoor dient men nu bijna overal in de stad te betalen om de wagen te parkeren. Ook vroegere minder drukke straten vallen nu in één van de betalende zones. Let op!, de parkeerwachters in Knokke-Heist zijn er als de kippen bij en garanderen u een mooie boete als u niet of onvoldoende ‘frankeert’. Parkeren in Knokke-Heist is er dus zeker niet éénvoudiger op geworden wel weer iets duurder.

4 Zones om te parkeren in Knokke-Heist

parkeren in knokke

Rode zone
Er zijn winkelstraten, waar iedereen de kans moet krijgen om kort te parkeren, maar zo gauw mogelijk plaats moet maken voor anderen. Dat zijn de rode zones voor het parkeren in Knokke-Heist met maximaal 1 uur parkeren, alle dagen het hele jaar door. Het betalend parkeren in Knokke begint hier om 11 uur.

Het tarief is €2/uur.

Oranje zone
De oranje zones zijn zones met een grote parkeerdruk tijdens de weekends en vakanties. Hier lang parkeren in Knokke is mogelijk, maar het wordt financieel niet aangemoedigd. U betaalt er €1,50/uur voor de eerste 5 uur. Een dagticket om hier te parkeren in Knokke-Heist kost 15 EUR. Op ‘schooldagen’ is parkeren er vanaf nu overal vrij. De andere dagen betaalt u tussen 11 en 19 uur.

Groene zone
Groene zones zijn straten met minder parkeerdruk. Hier betaalt u enkel buiten schooldagen 1 EUR/uur of 3 EUR/dag. Vooral deze zone is uitgebreid naar de villawijken van het Zoute. Vooral hier gaan mensen ervan uit dat men niet dient te betalen. Opgelet dus!

Blauwe zone
De gemeente Knokke-Heist wil voorkomen dat de parkeerdruk vanwege die nieuwe kost, overslaat vanuit de groene zones naar de nabijgelegen niet-toeristische woonzones van Knokke-Heist. Het volledige grondgebied ten noorden van de Izabellavaart en ten westen van Bronlaan en Paulusstraat is daarom blauwe zone, met een beperking tot 4 uur parkeren in Knokke. De parkeerschijf is verplicht, maar alleen tijdens schoolvakanties, in de weekends en op feestdagen.

Wie op wandelafstand van de dijk wil parkeren in Knokke moet altijd betalen.
No comments yet.
No trackbacks yet.