Leopoldfeesten in De Panne

Leopoldfeesten De Panne: Dans de geschiedenis in!

de panne leopoldfeestenOp 17 juli 1831 kwam ene Leopold met de koets langs het strand van Duinkerke naar De Panne. Enkele dagen later zou deze Leopold in Brussel de eed afleggen en de eerste koning van België worden. Deze blijde gebeurtenis wordt nu elk jaar herdacht midden juli met de Leopoldfeesten in De Panne.

Op de Leopoldfeesten De Panne zijn er elk jaar tal van evenementen te beleven:

De Dumontwijk

In de schitterende Dumontwijk kun je genieten van historische taferelen en zijn de mensen verkleed met klederdracht uit 1831. Thema avonden, poëziewandelingen, kortom elk jaar is er in de Dumontwijk wel iets anders te beleven tijdens de Leopoldfeesten De Panne.

Dansen aan de Leopold I Esplanade

Aan het monument Leopold I Esplanade kun je elk jaar genieten van diverse optredens van belgische artiesten of kun je genieten van dans workshops. Niets houdt je tegen om eens gezellig mee te dansen met deze dansmuziek. Alle dansen worden perfect voorgedaan en iedereen doet natuurlijk mee, jij ook?

Leopoldfeesten dat is dansen, dansen, dansen!

Vuurwerk

Elk jaar worden de Leopoldfeesten De Panne afgesloten met een prachtig vuurwerk. In combinatie met een hedendaags klank- en lichtspektakel is dit altijd een schitterende afsluiter van deze vier dagen durende Leopoldfeesten.

Breng een bezoek aan de dienst Toerisme De Panne om de data van de Leopoldfeesten van dit jaar te weten te komen.

No comments yet.
No trackbacks yet.