Winkelen in Brugge

Winkelen in Brugge: shoppingparadijs

Boek je hotels in Brugge makkelijk, voordelig en snel met BoekUwHotel.nl!

Brugge is een echte winkelstad, een winkel-wandelparadijs voor shoppingliefhebbers van alle slag. Brugge is een shoppingcentrum met een unieke uitstraling en een winkelaanbod dat afgestemd is op ieders behoeften en budget. Winkelen in Brugge is een plezier het hele jaar door, tijdens de koopjesperiodes of tijdens de supergezellige kerstperiode als de hele binnenstad feeëriek verlicht is.

Winkelen in Brugge > Ruim aanbod

Op welke plekken is het goed winkelen in Brugge? Er zijn een aantal gebieden in de stad die eruit springen, andere straten, pleinen en wijken vermijd je dan weer best om te winkelen in Brugge wegens een laag of onbestaand winkelaanbod. In het historisch hart van de stad echter is het super om te winkelen in Brugge.

Winkelen in Brugge > Belangrijkste winkelstraten

De belangrijkste winkelstraten in Brugge zijn gelegen tussen de Markt en de oude stadspoorten. We hebben het hier dan over Steenstraat, Simon Stevinplein, Zuidzandstraat, Geldmunstraat, Noordzandstraat, Smedenstraat, Mariastraat, St.-Jakobsstraat, Academiestraat, St.-Amandsstraat, Vlamingstraat, Philipstockstraat, Hoogstraat, Langestraat, Gentpoortstraat, Katelijnestraat. Tussen de Noordzandstraat en de Zuidzandstraat ligt het gezellige winkelcentrum ‘t Zilverpand.

Winkelen in Brugge > Praktische info

• De meeste winkels zijn open van 09u tot 18u.. Voor wie wat later wil winkelen in Brugge, een aantal winkels houdt op vrijdagavond ook na 18u zijn deuren open.
• De grotere supermarkten bevinden zich even buiten het stadscentrum en zijn normaal open van 09u tot 20u (vrijdag tot 21u).
• Een overzicht van de handelszaken in Brugge vind je hier of hier.

Winkelen in Brugge > Markten

• woensdag (8u-13u) op de Markt (voeding)
• zaterdag (8u-13u) op ‘t Zand en op het Beursplein (voeding + niet-voeding)
• zondag (8u-13u) Ten Briele (voeding + niet-voeding).
Vismarkt (verkoop van verse vis): dinsdag t.e.m. zaterdag, iedere voormiddag.
Vlooienmarkt langs de Dijver + op de Vismarkt: zaterdag- en zondag van 10u-18u, (15 maart-15 november). Ook op feestdagen.

Winkelen in Brugge > Chocolade winkels

Er zijn meerdere plaatsen in Brugge waar je kunt proeven van de lekkerste chocolade ter wereld. Winkelen in Brugge is niet volledig zonder eens langs te gaan bij een van de heerlijk ruikende chocoladewinkels.

Winkelen in Brugge > Kledingwinkels

Je zou graag gaan winkelen in Brugge voor kleren? Goed idee: praktisch alle grote merken zijn vertegenwoordigd in de twee belangrijkste winkelstraten in Brugge (Steenstraat-Zuidzandstraat en de Geldmuntstraat-Noordzandstraat). Van populaire ready-to-wear verkooppunten zoals Zara of H & M tot dure boetiekjes, tijdens het winkelen in Brugge heb je ze allemaal.

Winkelen in Brugge > Kunst- & souvenirwinkels

Omdat Brugge volgepakt zit met toeristen, is er een breed scala aan kunst-en souvenirwinkels. Overal in de stad vind je grotere en kleinere winkels waar je alles kan kopen, van waardevolle schilderijen of sculpturen tot niemendalletjes van lage kwaliteit.

Andere info dan winkelen in Brugge:

- Bezienswaardigheden in Brugge
- Evenementen in Brugge
- Musea in Brugge
- Hotels in Brugge
- Citytrip Brugge
- Attracties in Brugge

No comments yet.
No trackbacks yet.