Gruuthusemuseum Brugge

Gruuthusemuseum Brugge: stadspaleis

brugge gruuthusemuseumIn het Gruuthusemuseum in Brugge krijg je meteen bij binnenkomen het gevoel als een vorst te worden ontvangen. Dit voormalige luxueuze stadspaleis van de Heren van Gruuthuse stelt allerhande voorwerpen tentoon, gebruiksvoorwerpen die je een duidelijkere kijk bieden op het dagelijks leven in Brugge tussen de 15e en de 19e eeuw. Belangrijkste attractie is hier de Erezaal, met zijn weelderige wandtapijten, imposant haardvuur en rijk versierde balken, stuk voor stuk getuigenissen van de fenomenale rijkdom van de Heren van Gruuthuse (met bekendste telg Lodewijk van Gruuthuse).

Het Gruuthusemuseum bezit een bijzonder gevarieerde verzameling sierkunst. Men treft er een grote collectie beelden, wandtapijten, meubilair, edelsmeedwerk, tin, wapens, keramiek en muziekinstrumenten aan. Absolute blikvanger is de beruchte 18e eeuwse guillotine, opgesteld in de wapenzaal. In de keuken en in de originele bidkapel uit 1472, krijg je echt het gevoel een duik in de tijd naar de middeleeuwen te maken.

Gruuthusemuseum Brugge > Praktische info

Open: Dagelijks van 09u30 tot 17u. Gesloten op maandag (behalve Paas- en Pinkstermaandag)
Waar: Dijver 17, 8000 Brugge
Toegangsprijzen: volwassenen € 8 /// groepen (>15pers.) € 6 /// 60+ en jongeren (13-26j) € 6 /// kinderen (6-12j) € 1 /// kinderen (<6j) gratis.

Andere musea dan het Gruuthusemuseum Brugge:

Groeningemuseum
Hospitaalmuseum
Memlingmuseum
Frietmuseum
Lumina Domestica
Historium (NIEUW!)
Diamantmuseum
Museum Gallery Expo Salvador Dali
Chocolademuseum Choco-Story

Andere info over Brugge:

- Evenementen in Brugge
- Bezienswaardigheden in Brugge
- Winkelen in Brugge
- Attracties in Brugge
- Citytrip Brugge
- Hotels in Brugge

No comments yet.
No trackbacks yet.