Musea in Brugge

Musea in Brugge: voor ieder wat wils!

Boek je hotels in Brugge makkelijk, voordelig en snel met BoekUwHotel.nl!

Tijdens een citytrip of een weekendje Brugge kun je natuurlijk onmogelijk langs enkele van ‘s werelds meest beroemde musea in Brugge heen. De grootste troef van de (erg uitgebreide) Brugse museumcollectie is de bijzondere diversiteit: van Vlaamse Primitieven tot actuele kunsten, van de klassieke schone kunsten tot archeologische vondsten, meubelen, zilver, wandtapijten, folklore, poëzie, chocolade en frieten… De musea in Brugge bieden voor elk wat wils en voor mensen van alle leeftijden.

Aanraders onder de musea in Brugge zijn o.a. het Stedelijk Museum voor Schone Kunsten (Groeninge), het Bruggemuseum (dat alle historische musea in Brugge omvat waaronder het Gruuthusemuseum, het Belfort, het Brugse Vrije, het Gezellemuseum), het Hospitaalmuseum met het 8 eeuwen oude Sint-Janshospitaal, Choco-Story (The Chocolate Museum) en het Frietmuseum. Voor meer info over musea in Brugge, surf naar Musea in Brugge.

Musea in Brugge: enkele toppers

Nog meer weten over musea in Brugge? Blijf dan zeker nog wat hier, we laten je kennismaken met enkele van de absolute toppers onder de musea in Brugge, alvast veel plezier gewenst!

Musea in Brugge > HISTORIUM: Brugge in 1435

Wat: In de herfst van 2012 opent in Brugge een gloednieuw interactief museum, op de hoek van de markt en de Philipstockstraat. Historium moet dé nieuwe toeristische topattractie in Brugge worden en neemt de bezoeker mee op een betoverende reis doorheen de tijd, meer bepaald naar het Brugge van 1435, toen de stad op economisch z’n hoogdagen beleefde.  Alle zintuigen komen in Historium aan bod: “Je zal de sneeuw kunnen voelen vallen, de geuren van de straten en de badhuizen kunnen ruiken. En de middeleeuwse stad zal in 3D-beelden worden geprojecteerd in zeven verschillende zalen. Je loopt eigenlijk mee in een film, met een liefdesverhaal dat de rode draad vormt van je tocht door de stad.” Kortom, een schouwspel voor al je zintuigen!

Waar: Markt 1, 8000 Brugge, open najaar 2012
Wanneer: elke dag geopend
Meer info: www.historium.be of Historium Brugge.

_________________________________________________________________________________

Musea in Brugge > GROENINGEMUSEUM

Wat: Boeiend overzicht van zes eeuwen beeldende kunst in de Zuidelijke Nederlanden met als hoogtepunt wereldberoemde werken van Vlaamse Primitieven. Van 05 oktober 2011 t.e.m. 15 januari 2012, tentoonstelling “Vorstelijk Verzameld” in het Groeningemuseum. Een van de populairste musea in Brugge.
Waar: Dijver 12, 8000 Brugge
Toegangsprijzen: volwassenen € 8 /// groepen (>15pers.) € 6 /// 60+ en jongeren (13-26j) € 6 /// kinderen (6-12j) € 1 /// kinderen (<6j) gratis.

_________________________________________________________________________________

Musea in Brugge > BRUGGEMUSEUM

Wat: Verzamelnaam voor 12 historische toplocaties, gebouwen, collecties van een cluster musea in Brugge.
Waar: Diverse locaties: Bruggemuseum voor Archeologie, Belfort, Brugse Vrije, Gentpoort, Gezelle, Gruuthusemuseum, Koeleweimolen, Onthaalkerk O.L.V., Sint-Janshuismolen, STadhuis, Volkskunde en Lantaarntoren.
Toegangsprijzen: variëren naargelang locatie, sommige gratis.

_________________________________________________________________________________

Musea in Brugge > HOSPITAALMUSEUM

> Sint-Janshospitaal (nu Memling in Sint-Jan – Hospitaalmuseum)

Wat: Ruime collectie gebruiksvoorwerpen, meubilair, schilderijen, beeldhouwwerken en allerlei toegepaste kunsten, in een gebouw van meer dan 800 (!) jaar oud. Een apotheek met kruidentuinen en naslagwerken over geneeskunde maken de collectie af. Het Memlingmuseum is wereldberoemd om de meesterwerken van één van de bekendste onder de Vlaamse Primitieven: Hans Memling, dé publiekslieveling van bezoekers aan musea in Brugge.
Waar: Mariastraat 38, 8000 Brugge
Toegangsprijzen: volwassenen € 8 /// jongeren (6-25j) € 1 /// kinderen (<6j) en scholen (6-18j) gratis.

> Hospitaal van Onze-Lieve-Vrouw ter Potterie

Wat: Historisch hospitaalcomplex uit de 13e tot 17e eeuw, met ruime collectie gebruiksvoorwerpen, schilderijen, beelden en meubilair, van gotiek tot barok. Ook de indrukwekkende zilverschat is zeker de wandeling naar het “stillere Brugge” waard. Een van de minder bekende musea in Brugge.
Waar: Potterierei 79, 8000 Brugge
Toegangsprijzen: volwassenen € 4 /// jongeren (6-25j) € 1

_________________________________________________________________________________

Musea in Brugge > CHOCOLADEMUSEUM

Wat: Choco-Story toont je de geschiedenis van de verwerking van cacao tot chocolade. Van alle musea in Brugge, met voorsprong de lekkerste!
Waar: Sint-Jansstraat 7b, 8000 Brugge
Toegangsprijzen: volwassenen € 7 /// 65+ en studenten € 6 /// kinderen (6-12j) € 4 /// kinderen (<6j) gratis /// Brugge City Card: gratis
Website: Choco-Story

_________________________________________________________________________________

Musea in Brugge > FRIETMUSEUM

Wat: Je ontdekt hier de geschiedenis van aardappel tot friet, leer hoe je de beste friet bakt en proef de échte Belgische friet! Bij de grappigste musea in Brugge!
Waar: Vlamingstraat 33, 8000 Brugge
Openingsuren: dagelijks open van 10u tot 17u.
Toegangsprijzen: volwassenen € 6 /// groepen (>15pers.) € 5 /// 65+ en studenten € 5 /// kinderen (6-12j) € 4 /// kinderen (3-6j) € 1.
Website: Frietmuseum Brugge

_________________________________________________________________________________

Musea in Brugge > LUMINA DOMESTICA

Wat: Lampmuseum met een boeiende historiek van binnenhuisverlichting, evolutie van fakkel en vetlamp tot gloeilamp en led. Grootste lampenverzameling ter wereld met meer dan 6000 antieke voorwerpen. Een van de meest aparte musea in Brugge.
Waar: Wijnzakstraat 2, 8000 Brugge
Openingsuren: dagelijks open van 10u tot 17u. Gesloten 24, 25, 31 december 2011 en 1 januari 2012
Toegangsprijzen: volwassenen € 6 /// groepen (>15pers.) € 5 /// 65+ en studenten € 5 /// kinderen (6-12j) € 4 /// kinderen (3-6j) € 1.
Website: Lumina Domestica

_________________________________________________________________________________

Andere info dan musea in Brugge:

- Winkelen in Brugge
- Bezienswaardigheden in Brugge
- Evenementen in Brugge
- Hotels in Brugge
- Attracties in Brugge

No comments yet.
No trackbacks yet.