Bloemencorso Blankenberge

De Bloemencorso in Blankenberge: Dé bloemenstoet!

Boek je hotels in Blankenberge makkelijk, voordelig en snel met BoekUwHotel.nl!

De traditionele bloemenstoet in Blankenberge, de ‘bloemencorso’ gaat jaarlijks door op de laatste zondag van de maand augustus. Dit kleurrijk en geurrijk evenement aan de Belgische kust trekt elk jaar opnieuw zo’n 100.000 bezoekers en mag dus zeker tot één van de top evenementen in de badstad Blankenberge gerekend worden.

Waar: Tocht door Blankenberge
Wanneer: Laatste zondag van Augustus ( in 2011, zondag de 28ste augustus)

De Bloemencorso in Blankenberge werd voor de 1ste maal georganiseerd in het jaar 1895 en dus heeft de stoet al een rijke geschiedenis. De organisatie gaat nog steeds uit van de stad Blankenberge zelf en elk jaar vult een ander bloemrijk thema de bloemenwagens. Meestal nemen er zo’n 20 praalwagens deel aan de optocht samen met verschillende muziekkorpsen uit de streek, showorkesten en uiteraard ook enkele dansgroepen. Waardoor de bloemencorso in Blankenberge een ongelooflijk kleurrijk evenement wordt vol animatie.

De bloemenstoet in Blankenberge vergt uiteraard heel wat voorbereiding, zo kan men de dag voor de optocht de bloemenwagens al bezoeken terwijl deze opgetuigd worden door de bloemenstekers. Dit is best interessant en brengt je al helemaal in de sfeer van de volgende dag.

Nog niet overtuigd? Bekijk dit filpje even

No comments yet.
No trackbacks yet.