Pier Blankenberge

De Pier in Blankenberge, de enige echte!

Boek je hotels in Blankenberge makkelijk, voordelig en snel met BoekUwHotel.nl!

De pier in Blankenberge is een echte ‘landmark’ en publiekstrekker. Het domineert het volledige Blankenbergse strand en is altijd de moeite om even naartoe te wandelen. De Pier kan je bereiken via een wel 350 meter lange zeebrug en biedt je een prachtig 360° panorama op de Belgische Noordzee en kust. Een pier wordt jarenlang en meestal eeuwenlang vrijgesteld aan de elementen en maken dan ook speciale bouwwerken uit die een hele interessante geschiedenis kennen. Binnen in de pier van Blankenberge kan je dan ook een meer dan boeiende tentoonstelling bezoeken die volledig in het kader staan van pieren die wereldwijd te zien zijn. De ‘WORLD PIERS EXHIBITION’ is een tentoonstelling vol spectaculaire beelden, interactieve films en bouwplannen van pieren. Bovendien geeft deze tentoonstelling een beeld van de geschiedenis van de bouw van de pier in Blankenberge. Er loopt sinds kort ook een tweede tentoonstelling in de pier uniek in Vlaanderen, de ‘GO WEST EXHIBITION’. Deze tentoonstelling geeft ons een blik achter de schermen van de kolonisten in de 18de en vroeg 19de eeuw, die naar de Verenigde Staten van Amerika en Canada trekken op zoek naar een beter leven en betere arbeidsomstandigheden.

Praktische info Pier Blankenberge

Openingsuren van de Pier in Blankenberge

De Pier in Blankenberge is vrij toegankelijk voor voetgangers en fietsers, je kan dus altijd even tot helemaal in zee wandelen en genieten van het prachtige panorama.

Tentoonstellingen aan de Pier van Blankenberge

De tentoonstellingen in de Pier van Blankenberge zijn beperkt toegankelijk:

- Openingsuren Pier Blankenberge Worlds Pier Exhibition: dagelijks open tijdens de paasvakantie (5 tot en met 18 april) en tijdens de maanden juli – augustus.

- Openingsuren Pier Blankenberge Go West Exhibition: dagelijks open tijdens de paasvakantie (5 tot en met 18 april) en tijdens de maanden juli – augustus.

Telkens geopend van 10u30 tot 18u00.

Prijs van de tentoonstellingen in de Pier van Blankenberge

Pier Blankenberge Prijs Volwassenen: 4 €
Pier Blankenberge Prijs kinderen -12 jaar, studenten en 65+ : 3 €
Pier Blankenberge Prijs Groepen > 10: 3€

De Pier in Blankenberge, trots van de Belgische kust

Meer info over Blankenberge:

- Attracties in Blankenberge
- Weer in Blankenberge
- Evenementen in Blankenberge
- Parkeren in Blankenberge

No comments yet.
No trackbacks yet.