Weer in Antwerpen

Het Weer in Antwerpen voor de komende dagen

Boek je hotels in Antwerpen makkelijk, voordelig en snel met BoekUwHotel.nl!

Weersverwachting voor de komende 4 dagen in Antwerpen

Dit is voor de komende 4 dagen het weer in Antwerpen. Weer of geen weer, in Antwerpen valt er genoeg te doen wat het weer ook moge zijn. Antwerpen is een bruisende stad met veel cultuur, musea, bezienswaardigheden en natuurlijk veel winkelstraten.

Tip bij mooi weer in Antwerpen:

Bij goed weer wil een mens genieten van de zon, maar waarom niet eens een bezoekje brengen in de riolen van Antwerpen, dan zie je direct waar al dat regenwater naartoe gaat bij slecht weer. De Antwerpse ruien (riolen) vormen een stelsel van ondergrondse stadsgrachten in de stad Antwerpen en deze kun je ook bezoeken. De ruien zijn voor een deel toegankelijk voor georganiseerde wandeltochten, die starten aan de Suikerrui nabij de Grote Markt van Antwerpen. Het eerste gedeelte is een korte tocht in een boot over een deel van de ruien dat kunstmatig onder water gehouden wordt, om u een impressie te geven wat de eigenlijk aanblik van een rui eigenlijk was. Dan gaat het verder te voet (regenlaarzen zijn te verkrijgen aan de ingang) voor een 3-tal kilometer via de ‘drooggelegde’ ruien, waar je nauwkeurig kan zien waar je bent door de aangeduide straatnaambordjes van de bovengrondse straten. Dit moet je gewoon doen tijdens goed weer want bij overvloedige regenval kunnen er geen tochten door de ruien plaatsvinden.

Extra tip bij goed weer: de Zoo van Antwerpen.

Tip bij slecht weer in Antwerpen:

Bij slecht weer is een bezoekje aan het Kunstmuseum een aanrader. Het Kunstmuseum is gelegen aan de Leopold de Waelstraat in een statig pand. In het museum kun je veel werken terugvinden van Vlaamse kunstenaars uit de 16de en 17de eeuw. Daarnaast zijn er nog andere Vlaamse kunstenaars en diverse buitenlandse meesterwerken te bezichtigen. Je kunt er ondermeer werken van Peter Paul Rubens, Antoon van Dyck en Frans Hals komen bekijken. Een museum is altijd de beste optie bij slecht weer.

Extra tip bij minder mooi weer: nog niet genoeg gekregen van Peter Paul Rubens, bezoek dan het Rubenshuis Antwerpen.

Antwerpen, altijd een bezoekje waard!
No comments yet.
No trackbacks yet.